Kiinnostaako hakeminen?

LähiTapiolan Hack Day 2015 -tapahtuma on tietoturvallisuuden ja penetraatiotestauksen asiantuntijoille suunnattu tietoturvakilpailu, jonka tavoitteena on tutkia LähiTapiolan tietoliikenneverkossa olevan kohdejärjestelmän tietoturvallisuutta. Kohdejärjestelmän tietoturvahaavoittuvuuksien löytämisestä ja niiden raportoinnista tullaan maksamaan rahapalkkioita. Hack Day -tapahtuma järjestetään Espoossa LähiTapiolan pääkonttorissa 12.12.2015 kello 9–20.

Hack Day tapahtumaan otetaan vastaan 2–4 henkilön tiimi-ilmoittautumisia jotka on toimitettava LähiTapiola-ryhmään Leo Niemelälle osoitteeseen leo.niemela@lahitapiola.fi. Hakemukset on toimitettava 23.11.2015 klo 17 mennessä. Kiitos kaikille hakemuksensa lähettäneille.

Hack Day tapahtuman Jury valitsee yksinoikeudella tiimit, jotka kutsutaan varsinaiseen tapahtumaan. Juryn valinta perustuu hakemuksen ammattimaisuuteen ja mahdollisiin referensseihin. Ilmoittautumiseen suositellaan liitettävän tiimin jäsenten ammatilliseen osaamiseen liittyvää taustatietoa erilliselle yhden sivun mittaiselle dokumentille.

Tiimin jäsenet saavat tiedon hyväksymisestä Hack Day tapahtumaan 27.11.2015. Tarkemmat ohjeet sekä tiedot mm. kohdejärjestelmästä ilmoitetaan valituille tiimeille hyväksymisen yhteydessä.

Tiimin jäsenten on oltava vähintään 18 vuotta täyttäneitä 23.11.2015 ja Suomessa vakituisesti asuvia. Hack Day -tapahtumaan valitun tiimin kaikki jäsenet tulee todistaa henkilöllisyytensä ilmoittautumisen yhteydessä 12.12.2015 voimassa olevan passin, henkilökortin tai ajokortin avulla.

LähiTapiola testaa sisäisiä järjestelmiään kutsumalla hakkereita päiväksi kylään

5.11.2015 -

LähiTapiola testaa järjestelmiensä luotettavuutta kutsukilpailun avulla. LähiTapiola kutsuu 12.12.2015 hakkeritiimejä LähiTapiolan pääkonttoriin testaamaan LähiTapiolan sisäistä järjestelmää. LähiTapiola järjestää Hack Day 2015 - tapahtuman ensimmäisenä pohjoismaisena finanssialan yrityksenä joulukuussa 2015.

LähiTapiolan Hack Day 2015 on tietoturvallisuuden asiantuntijoille suunnattu tietoturvakilpailu. Sen tavoitteena on testata LähiTapiolan henkilökunnan käyttöön tarkoitetun järjestelmän tietoturvaa.

”Kutsumme päivään mukaan kaikki asiasta kiinnostuneet. Tavoitteena on saada päivän ajaksi LähiTapiolaan noin 4-6 hakkeritiimiä. Tapahtumaan voi hakea mukaan hakemuksella, ja sen jälkeen jury valitsee hakijoiden joukosta tiimit, jotka kutsutaan varsinaiseen tapahtumaan”, LähiTapiolan tietoturvapäällikkö Leo Niemelä kertoo.

Jos mukaan kutsutut hakkerit löytävät järjestelmästä tietoturvahaavoittuvuuksia, heille maksetaan havainnoista rahalliset palkkiot. Hack Day -tapahtuma järjestetään Espoossa LähiTapiolan pääkonttorissa 12.12.2015 kello 9.00-20.00.

Tietojen luottamuksellinen käsittely kuuluu LähiTapiolan ydintehtäviin, joten kaikki ICT-järjestelmät testataan tarkasti ennen niiden käyttöönottoa.

”Uudessa sisäiseen käyttöön tarkoitetussa järjestelmässä käsitellään mm. LähiTapiolan henkilökunnan käyttöoikeuksia. Haluamme varmistaa, että se toimii viimeisen päälle myös tietoturvan osalta. Tämän vuoksi se annetaan hakkereiden käsiin päiväksi. Kilpailun säännöt pitävät huolen siitä, että tietoturvatestaus ei aiheuta haittaa henkilötietojen turvallisuudelle tai palvelun normaalille käytölle", Niemelä kertoo.

Hänen mukaansa päivän aikana löydetyt tietoturvahaavoittuvuudet raportoidaan LähiTapiolan ja F-Securen ammattilaisista koostuvalle jurylle. Mikäli ongelmia löytyy, ne korjataan mahdollisimman nopeasti.

LähiTapiola aloitti syyskuussa haavoittuvuuksia etsivän ns. ”Bug Bounty” –ohjelman. Ohjelma on edelleen käynnissä, ja LähiTapiola palkitsee sen kautta Suomessa vakituisesti asuvia henkilöitä, jotka raportoivat tietoturvahaavoittuvuuksista LähiTapiolan palveluissa, kuten www.lahitapiola.fi -verkkosivuilla tai asiakkaiden sisäänkirjautumista vaativassa verkkopalvelussa.

Hack Day tapahtuma on luonnollinen jatkumo käynnissä olevalle Bug Bounty -ohjelmalle. Toisen tarkoituksena on testata asiakkaidemme käytössä olevia palveluita, ja toisessa keskitytään LähiTapiolan sisäisiin järjestelmiin.

”Uskon, että Hack day –tapahtumaan hakeutuu huippuluokan tekijöitä. Luvassa on hakkerointia hyvässä ilmapiirissä sekä tiedossa on myös rahapalkintoja samaan tapaan kuin Bug Bounty –ohjelmassa. Jokainen tiimi saa tapahtumaan osallistumisesta 1000 euroa. Parhaimman tiimin raportti palkitaan 1000 eurolla. Päivän aikana palkitaan lisäksi muun muassa entinen bugeja löytänyt tiimi. Hyvä hakkerointipäivä rakentuu rennosta ilmapiiristä, erinomaisesta tiimistä, pizzasta ja kokiksesta hyvässä seurassa”, Niemelä kertoo.


Lisätiedot:
Tietoturvapäällikkö Leo Niemelä
LähiTapiola
09-453 4117
etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

Hack day 2015