Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tapiola-ryhmä ja Helsingin Diakonissalaitos synnyttävät uudenlaista kansalaisten aktiivisuutta

19.1.2012 -

Helsingin Diakonissalaitos ja Tapiola-ryhmä ovat sopineet vapaaehtoistoiminnan kumppanuudesta vuodelle 2012.

Tapiola-ryhmän työntekijät voivat osallistua Diakonissalaitoksen tarjoamaan vapaaehtoistoimintaan työajalla osana yrityksen työhyvinvointiohjelmaa. Kyseessä on tähän mennessä laajin yrityskumppanuus Diakonissalaitoksen kansalaistoiminnassa ja Suomen mittakaavassa merkittävä avaus yhteiskuntavastuun toteuttamisessa.

Yhteistyö avaa uusia mahdollisuuksia aktiiviseen kansalaisuuteen sekä Tapiolan työntekijöille että Diakonissalaitoksen asiakkaille. Tapiola tarjoaa kullekin työntekijälleen mahdollisuutta toimia vapaaehtoistehtävissä työajallaan yhteensä puoli päivää vuodessa.

”Vapaaehtoistoiminta lisää tutkitusti ihmisten työhyvinvointia ja -motivaatiota. Toiminta viestii myös arvoistamme ja sitouttaa henkilöstöämme niihin”, Tapiolan yhteiskuntavastuujohtaja Anu Pylkkänen sanoo.

Helsingin Diakonissalaitoksen ohella Tapiolan vapaaehtoistoiminnan toteuttajina on myös muita Tapiolan kumppaneita, kuten Suomen Punainen Risti.

Uudet kansalaistoiminnan mallit käyttöön

Diakonissalaitos tarjoaa tapiolalaisille ainutlaatuisia vapaaehtoistoiminnan tehtäviä, jossa erilaiset ihmiset kohtaavat. Tehtävät sijoittuvat lasten iltapäiväkerhotoimintaan, vanhusten hoivaan sekä perhekuntoutukseen. Työtä tehdään pienryhmissä ennakkoon kehitettyjen mallien ja tiimien toiveiden mukaan. Ryhmät valmennetaan tehtäviinsä ja toimintaa arvioidaan ja kehitetään yhdessä entistä paremmin vastaamaan tapiolalaisten sekä HDL:n asiakkaiden ja henkilöstön tarpeita ja toiveita.

Työajalla tehty vapaaehtoistoiminta on Suomessa vielä harvinaista. Tapiola ja Diakonissalaitos ovat siten luomassa uudenlaisia työelämän käytäntöjä. Tapiola-ryhmässä työskentelee noin 3000 ihmistä ja vapaaehtoistyö on mahdollista heille kaikille eri puolella Suomea osana työyhteisön kehittämistä.

”On ilo tarjota tapiolalaisille mielekkäitä ja konkreettisia tapoja toteuttaa sosiaalista vastuuta”, Helsingin Diakonissalaitoksen diakoniajohtaja Jarmo Kökkö toteaa.

Diakonissalaitos kehittää, räätälöi ja markkinoi aktiivisesti uusia kansalaistoiminnan malleja sekä yrityskumppaneille että yksittäisille kansalaisille. Kansalais- ja vapaaehtoistoiminnan antaa mielekästä tekemistä ja lisää yhteistä hyvinvointia sekä asiakkaiden että vapaaehtoisten arjessa.

Tapiolan ohella HDL:n muita yrityskumppaneita vapaaehtoistoiminnassa ovat Diacor, Kirkon Ulkomaanapu, Helsingin seurakuntayhtymän ruotsinkielinen työ sekä Visma BMS Oy.


Lisätietoja:

Anu Pylkkänen
09 453 2805
anu.pylkkanen(at)tapiola.fi

Sari Byman
09 453 4285
sari.byman(at)tapiola.fi