Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Tapiola edistää senioreiden talouslukutaitoa yhteistyössä Eläkeliiton kanssa

Tapiola edistää senioreiden talouslukutaitoa yhteistyössä Eläkeliiton kanssa

4.1.2012 -

Tapiola aloittaa yhteistyön Suomen suurimman eläkeläisjärjestön Eläkeliiton kanssa. Yhteistyön tavoitteena on edistää eläkkeellä olevien talouslukutaitoa ja ymmärrystä finanssituotteista.

”Tavoitteenamme on edistää Eläkeliiton jäsenten taloudellista turvallisuutta avoimella ja ymmärrettävällä viestinnällä. Haluamme parantaa eläkkeellä olevien talousosaamista ja finanssituotteiden ymmärrystä sekä auttaa heitä löytämään itselleen sopivat finanssipalvelut. Samalla meillä on mahdollisuus edistää vuorovaikutusta seniori-ikäisten tarvitsemista finanssipalveluista”, kertoo Tapiola Varainhoidon palvelujohtaja Outi Vänni.

Ymmärrystä talousasioiden hoidossa pyritään lisäämään tarjoamalla Eläkeliiton jäsenille koulutusta ja tietoa verkkopankin käytössä, arjen talousasioiden hoidossa, säästämisessä ja sijoittamisessa, perintösuunnittelussa sekä metsänomistukseen, turvalliseen asumiseen ja terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

Yksilöllistä neuvontaa talousasioiden hoitamiseen

Suomen suurimmalla ikäihmisten etuja valvovalla eläkeläisjärjestöllä Eläkeliitolla on 126 000 jäsentä ja 403 paikallisyhdistystä. 

”Monille eläkeläisille on jo kertynyt jonkin verran omaisuutta, eikä suuria velkoja ole. Tästä huolimatta moni makuuttaa säästöjään lähes nollakorkoisella tilillä, kuten Finanssialan Keskusliiton kesäkuussa julkaisema tutkimus osoittaa. Tutkimus kertoo, että senioreiden säästäminen etenkin käyttötilille on lisääntynyt alhaisesta korkotasosta huolimatta. Vaihtoehtoja käyttelytilisäästämiselle löytyy kuitenkin paljon”, Vänni huomauttaa.

Yhteistyön myötä Tapiola tarjoaa Eläkeliiton jäsenille mahdollisuuden saada henkilökohtaista ja yksilöllistä neuvontaa taloudellisten asioiden hoitamiseen ja sopivien tuotteiden, palvelujen ja asiointitapojen löytämiseen.

Eläkeliitto on edunvalvontajärjestö, jonka tekee työtä ikäihmisten palvelujen ja ostovoiman puolesta. ”Yhteistyö Tapiolan kanssa avaa talousasioihin uusia näkymiä”, arvioi Eläkeliiton toiminnanjohtaja Jukka Salminen.

Tapiolan puheenvuoroja Eläkeliiton tilaisuuksiin

Yhteistyö alkoi syyskuussa Tapiolan järjestämillä pilottitilaisuuksissa T-hetkessä, joista saatiin hyvää palautetta liiton jäseniltä. Uudet laskujen maksamisvaihtoehdot, esimerkiksi e-laskut kiinnostivat kuulijoita.

”Tapiolan puheenvuoroja voidaan jatkossa yhdistää Eläkeliiton paikallisyhdistysten kokouksiin tai järjestää paikallisyhdistyksille omia erillisiä tilaisuuksia”, Vänni kertoo.


Lisätiedot

Palvelujohtaja Outi Vänni, Tapiola Varainhoito, puh. 040 768 5731

Toiminnanjohtaja Jukka Salminen, Eläkeliitto, puh. 040 725 7012