Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
 • Kari Niemelä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa

  Kari Niemelä valittu LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtajaksi

  29.11.2023 | Etelä-Pohjanmaa | Uutinen

  LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan hallitus on valinnut yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Kari Niemelän. Niemelä toimii tällä hetkellä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla liiketoimintajohtajana.

 • Jyväsjärven retkiluistelurata jäädytetään LähiTapiola Keski-Suomen tuella tänäkin vuonna

  28.11.2023 | Keski-Suomi | Yhteiskunta

  LähiTapiola Keski-Suomi on päättänyt sponsoroida varat Jyväsjärven retkiluisteluradan kunnossapitoon. Viime talvikauden asiakaspalautteet ja halu olla tukemassa paikallisten hyvinvointia johtivat yhteistyöpäätökseen myös tulevalle kaudelle.

 • Vaihteleva sää lisää liukastumisen riskiä – uusimaalaisista kaksi kolmasosaa on loukannut itsensä liukastumisen seurauksena

  20.11.2023 | Uusimaa | Terveys

  Talvi tuo mukanaan monia iloja, mutta myös vaaroja. Kun talvisää muuttuu nopeasti tai ilma lauhtuu, muuttuu jalankulkukeli usein hyvin liukkaaksi. Liukastumistapaturmat ovat talvikuukausina yksiä yleisimpiä vakuutusyhtiöiden korvaamia henkilövahinkoja. LähiTapiolan teettämän Arjen katsaus -kyselyyn* vastanneista uusimaalaisista yli puolet (58 %) on kaatunut kävellessään liukkailla.

 • Joka neljäs tarvitsi hoitoa kaatuessaan liukkailla Kanta-Hämeessä – Liukastumiset aiheuttavat yhteiskunnalle miljoonavahingot

  17.11.2023 | Loimi-Häme | Turvallisuus

  Lämpötilojen sahatessa nollan molemmin puolin, kulkuväylät voivat muuttua nopeastikin luistinradoiksi. Liikenne- ja viestintäministeriön (LVM) vuonna 2022 julkaisemassa tutkimuksessa arvioitiin noin 75 000 (60 %) tapauksessa liukastumis- ja kaatumistapaturman aiheuttajana olevan talven liukkaat kelit. 

  LähiTapiolan teettämän Arjen katsaus kyselyn* mukaan joka neljäs tarvitsi liukastuttuaan hoitoa vammoihinsa Kanta-Hämeessä, mikä on yhdeksän prosenttiyksikköä enemmän kuin muualla Suomessa keskimäärin. Tyypillisiä liukastumisista aiheutuneita vammoja ovat luunmurtumat, venähdykset ja ruhjeet. Kaatuessa sattuu usein nilkkoihin, polviin, kylkiin sekä käsiin, joilla kaatuessa otetaan vastaan.

  Iäkkäille seuraukset voivat kuitenkin olla pahemmat, koska keho voi olla hauraampi ja paranee hitaammin. Ikäihmisillä liukastumistapaturmille altistavia tekijöitä ovat myös esimerkiksi heikentynyt tasapaino, lihaskunto ja liikkumiskyky.

  Kyselyyn vastanneista lähes 60 % kertoi kaatuneensa kävellessään ja 20 % pyöräillessään talven liukkailla Kanta-Hämeen alueella. Moni näistä kaatumisista olisi ennaltaehkäistävissä asianmukaisilla varusteilla ja olosuhteet huomioiden, kertoo LähiTapiola Loimi-Hämeen korvauspäällikkö Hanna-Leena Ikonen.

  Eniten liukastumis- ja kaatumistapaturmia tapahtuu 20–54-vuotiaille ja naisille miehiä useammin. Kaikista kaatumistapaturmista noin 4 % johtaa vakavaan loukkaantumiseen.

  Liukastumisista aiheutuu yhteiskunnalle kustannuksina hoitokuluja, kuntoutuskuluja sekä sairauspoissaoloja

   

  Talven liukastumisista aiheutuu vuosittain arviolta noin 1,4 miljardin euron kustannukset yhteiskunnalle. Kustannuksia syntyy esimerkiksi hoitokuluista, kuntoutuksesta ja sairauspoissaoloista.

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) arvioi vuonna 2019, että noin 4 600 potilasta joutuu vuosittain vuodeosastohoitoon talviliukastumisen takia. Tästä syntyy arviolta noin 18 miljoonan euron hoitokustannukset.

  Kuka vastaa kulkuväylien kunnossapidosta – mistä voit hakea korvauksia?

  Vastuuvakuutus voi korvata vahinkoja henkilön omaa tapaturmavakuutusta laajemmin. Siksi korvausvastuu kannattaa selvittää.

  Moni kiinteistönomistaja ei tule ajatelleeksi olevansa vastuussa piha-alueen ja tontin kohdalla olevasta jalkakäytävän kunnossapidosta. Liukastumisesta aiheutuneet henkilö- ja esinevahingot voidaan korvata kiinteistönomistajan vastuuvakuutuksesta vastuukorvauslain mukaisesti.

  Kunta vastaa hallinnassaan olevien torien, katuaukioiden, puistojen yms. kunnossapidosta. Hautausmaat ovat seurakuntien vastuulla. Valtio vastaa valtion teistä, tieosakkaat yksityisistä teistä.

  Seitsemän vinkkiä liukastumisen välttämiseksi
  1. Valitse kengät kelin mukaan.  
  2. Käytä liukuesteitä.
  3. Varaa aikaa matkoihin.
  4. Tarkista jalankulkusää.
  5. Anna palautetta kunnossapidolle.
  6. Huolehdi kunnostasi ja vireystilastasi.
  7. Keskity kävelemiseen.
  Lähde: kotitapaturma.fi/pysy-pystyssa


  LVM 2022: Liukastumistapaturmat ja niiden ehkäisy toiminnallisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta

  * Arjen Katsaus kyselyyn vastasi 11. – 26.5.2023 välisenä aikana yhteensä 5.227 henkilöä Suomessa (pl. Ahvenanmaa) ja LähiTapiola Loimi-Hämeen alueella 300 henkilöä. Kyselyn toteutti Kantar Public.

 • Sotkamolaisesta sivutoiminnasta koko Kainuun kattavaksi vakuutusyhtiöksi - Lähivakuutusyhdistys Paikallisvakuutuksen hallituksen puheenjohtaja Jorma Saarelaisen haastattelu

  17.11.2023 | Kainuu-Koillismaa

  Kuvassa Jorma Saarelainen. Nurmeslähtöinen Jorma Saarelainen on sotkamolaisille tuttu mies. Hän on ollut mukana urheilussa ja yhdistystoiminnassa vuosikymmenten ajan. Leipätyönsä hän on tehnyt pankkitoimialalla ja on siinä sivussa tutustunut vakuutusmaailmaan.

  Haastattelusta sovitaan puhelimitse ja opastetaan Jormaa saapumaan LähiTapiola Kainuu-Koillismaan Sotkamon toimistolle, joka sijaitsee osoitteessa Keskuskatu 3. ”Tiedän kyllä, olen ollut mukana rakennuttamassa sitä kiinteistöä”, Jorma toteaa. Puheenaiheenamme ovat muutkin vuosikymmenten takaiset asiat.

 • Nummelan Palloseuralle LähiTapiolan 15 000 euron Harrastamisen seurateot -pääpalkinto

  17.11.2023 | Uutinen

  Harrastamisen vahvat seurateot -pääpalkinnon saaja on Nummelan Palloseura. Seura palkitaan 17.11. Olympiastadionilla SuomiPohjois-Irlanti EM-karsintaottelun yhteydessä.

 • Sari säästää, jotta voi eläkkeelläkin elää omannäköistä elämää

  17.11.2023 | Talous

  Sari Uusitaloa miellyttää ajatus siitä, että työurasta kertyneen eläkkeen lisäksi säästämisen kautta on kertynyt ylimääräistä.

Lataa lisää