Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola-rahastojen muutokset marras-joulukuussa

5.11.2021 - Talous

LähiTapiola-rahastot kokevat muutoksia marras-joulukuussa 2021. Pääosa rahastoista siirtyvät Seligson & Co Rahastoyhtiön hallintaan. Kaksi rahastoa jäävät S-Pankki Rahastoyhtiöön. Rahastojen osuudenomistaja, lue tästä sääntömuutoksista ja tärkeistä päivämääristä muutoksiin liittyen.

LähiTapiola-rahastojen uudet säännöt tulevat voimaan rahastoittain kolmena eri päivänä, 12.11., 26.11. ja 3.12.2021.

Sääntömuutokset liittyvät rahastojen hallinnon siirtoon omistamalle Seligson & Co Rahastoyhtiölle. Siirto ei vaadi toimenpiteitä rahastojen osuudenomistajilta. Sääntömuutoksista ei myöskään aiheudu veroseuraamuksia.

Kestävä sijoittaminen näkyy entistä vahvemmin useamman rahaston sijoituspolitiikassa. Tämän myötä myös näiden rahastojen nimiin tulee kestävyyteen liittyviä muutoksia. Tulevaisuudessa sijoittajan on helpompi tunnistaa rahastojen eri kestävyysluokat. Lue lisää sääntömuutoksista tästä.

Tärkeät päivämäärät LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi ja Vastuullinen Kehittyvät Markkinat -osuudenomistajille

LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi ja Vastuullinen Kehittyvät Markkinat -rahastojen osuudenomistajille on tiedotettu kirjeellä kyseisten rahastojen sulautumisesta S-Pankki Rahastoyhtiön vastaaviin rahastoihin. Sulautumisen takia vaihto- ja lunastustoimeksiannot LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi ja Vastuullinen Kehittyvät Markkinat -rahastoihin mahdollisia vain 16.11.2021 kl 15 asti.

Tässä tärkeät päivämäärät LähiTapiola Vastuullinen Osinko Suomi ja Vastuullinen Kehittyvät Markkinat -osuudenomistajille:

  • Vaihto- tai lunastustoimeksiantojen vastaanottaminen LähiTapiolassa päättyy 16.11.2021 kl. 15. Siihen asti vaihdot ja lunastukset ovat mahdollisia normaalisti.
  • Kuukausisäästösopimukset päättyvät. Asiakkaan tulee huolehtia toistuvan maksun lopettamisesta omassa pankissaan. Mikäli merkintämaksuja maksetaan sulautuvien rahastojen tileille vielä 16.11.2021 jälkeen, maksun johdosta ei toteuteta merkintää, vaan raha palautetaan asiakkaalle.
  • Näiden rahastojen asiakaspalvelu LähiTapiolassa päättyy 23.11.2021.
  • 24.11.2021 alkaen rahastoja koskevissa kysymyksissä palvelee S-Pankki. Asiointi edellyttää asiakkuuden avaamista S-Pankissa.

Vaihto- ja lunastustoimeksiantoja voi tehdä 16.11.2021 klo 15 asti LähiTapiolan verkkopalvelussa lahitapiola.fi tai LähiTapiolan Säästämisen ja sijoittamisen asiakaspalvelussa. Verkkopalvelu on auki 24/7 ja asiakaspalvelu palvelee numerossa (09) 453 8500 (pvm/mpm) arkisin kello 9–17.

Sijoitamme sinun varasi kuten omamme

Mitä, jos voit sijoittaa omat varasi kuten me LähiTapiolassa – pitkäjänteisesti ja ammattitaitoisesti? Tutustu sijoituskohteisiin, joihin me suursijoittajana itse uskomme.

Lue lisää