Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pääomasijoitus V –rahastoon noin 300 miljoonalla eurolla sijoituksia kesäkuun suljennassa

1.7.2021 - Talous

LähiTapiola Pääomasijoitus V -rahaston ensimmäisessä suljennassa kesäkuun lopulla rahastoon tuli 29 sijoittajaa ja sitoumusten määrä nousi 300 miljoonaan euroon.

LähiTapiola avasi pääoma –ja velkapääomasijoitusrahastonsa myös ulkopuolisille sijoittajille keväällä 2020 ja Pääomasijoitus V –rahasto on nyt toinen vuosikerta pääomasijoitusrahastoja, joihin sijoittajat voivat sijoittaa yhdessä LähiTapiola-ryhmän kanssa. Rahaston varainkeruu jatkuu kesään 2022 saakka. Rahasto tekee sijoituksia eurooppalaisiin ja pohjois-amerikkalaisiin pääomarahastoihin. LähiTapiola Pääomasijoitus V -rahaston tavoitteena on sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin.

Kesäkuun lopulla päättyi varainkeruu myös LähiTapiola Velkasijoitus II –rahastossa, jonka lopulliseksi sitoumusten määräksi vahvistui 290 miljoonaa euroa. Rahaston sijoitustoiminta on käynnistynyt hyvin ja rahaston sijoituskapasiteetista on käytetty noin puolet. Seuraavan velkasijoitusrahaston varainkeruu alkaa arviolta loppuvuonna 2022.

- Pääoma- ja velkapääomasijoitusten kysyntä kasvaa edelleen. Omaisuusluokat ovat tärkeä osa LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden sijoitusstrategiaa ja tavoitteemme on jatkossakin lanseerata uusia rahastoja myös ulkoisille sijoittajille säännöllisesti edellisen rahaston sijoituskauden päättyessä. Näin mahdollistamme asiakkaille myös ajallisesti hyvin hajautetun portfolion, toteaa LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen pääomasijoituksista vastaavana johtajana toukokuussa aloittanut Tero Pesonen.

- LähiTapiolan pitkä ja menestyksekäs tuottohistoria pääomasijoituksissa sekä sijoittaminen yhdessä LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden kanssa sellaisiin sijoituskohteisiin, joihin on muuten vaikea päästä osalliseksi ovat kiinnostaneet asiakkaitamme, kertoo LähiTapiola Varainhoidon instituutioasiakkuuksista 1.7. alkaen vastaava johtaja Joona Lappi.

LähiTapiola hallinnoi yhteensä 1,6 mrd euron pääoma- ja velkapääomasijoituksia.