Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Savo-Karjala: Mikkelin kuntoportaat valmistuivat - LähiTapiola Savo-Karjala mukana projektissa 20 000 euron lahjoituksella

1.7.2021 - Yhteiskunta

Mikkelin kaupungin rakennuttamat, kauan odotetut kuntoportaat valmistuivat Mikkelin Kalevankankaalle. Porrashanke käynnistyi viime vuonna, kun LähiTapiola Savo-Karjala lahjoitti rakentamiseen 20 000 euroa.

Kuntoportaat sijaitsevat Kalevankankaalla vanhan hyppyrimäen rinteissä. Sinne on lyhyehkö matka sekä Raviradantieltä ulkoilureittien lähtöpaikoilta että urheiluhallien ja vanhan Kalevankankaan koulun suunnasta. Portaat ovat kaksiosaiset, kaiteissa on led-valaistus ja portaiden yläpäähän tulee lisäksi pylväsvalaistus. Portaihin asennetaan myös askelmerkit 10 askelman välein. Turvallisuuteen ja laadukkuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota.

Kuntoportaiden avajaisia vietettiin keskiviikkona 30.6. iloisissa tunnelmissa.

- Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Portaat ovat laadukkaat ja sopivat ympäristöön hyvin; materiaali on kulutusta kestävää lehtikuusta, joka säilyy myös kauniina ajan saatossa. Samalla saatiin vanha hyppyrimäen monttu maisemoitua ja uuteen käyttöön, kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Pekka Turunen kertoo.

Myös Mikkelin Kilpa-Veikkojen juniorit olivat mukana avajaisissa testaamassa portaita. Samalla he juoksivat jyrkemmän puolen portaille pohja-ajat: Topi Taskinen kiisi portaat ajassa 10,6 sekuntia ja Aada Äikäs ajassa 11,3 sekuntia. Kuntoilijat voivat käydä testaamassa omaa nopeuttaan pohja-aikoja vastaan.

Kuntoportaiden rakentaminen on ollut kaupungin suunnitelmissa jo useamman vuoden ajan, mutta toteutus on siirtynyt kustannussyistä. Nyt projekti on viimein valmis LähiTapiola Savo-Karjalan myöntämän 20 000 euron lahjoituksen avulla. Lahjoitus myönnettiin yhtiön erillisestä käyttörahastosta, jonka avulla tuetaan paikallisia yleishyödyllisiä tahoja ja kohteita.

- On hienoa, että olemme päässeet mukaan mahdollistamaan kuntoportaiden rakennuttamista. Tämä mahdollistaa kaupunkilaisten liikkumista tasapuolisesti, joten tällaisissa hankkeissa olemme mielellämme mukana. Toivomme portaille paljon käyttäjiä, LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela sanoo.

Kuntoportaille on tulossa opasteet vanhan Kalevankankaan koulun parkkialueelta sekä Raviradantien päässä olevalta parkkialueelta. Lisäksi opasteita asennetaan myös pururadan varrelle.

Lisätietoja:
Tiina Juhola, liikuntapäällikkö, Mikkelin kaupunki, 044 794 2407
Asko Lammela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala, 0400 806 516