Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola on yrityspäättäjien keskuudessa vakuutusalan arvostetuin, paikallisin ja henkilökohtaisin yhtiö

23.6.2021 - Työelämä

Taloustutkimuksen LähiTapiolalle keväällä 2021 tekemän tutkimuksen mukaan Suomessa yrityspäättäjät pitävät LähiTapiolaa koko vakuutustoimialan arvostetuimpana, paikallisimpana ja henkilökohtaisimpana yhtiönä, joka arvioidaan myös vastuullisuudessa peräti toimialan parhaaksi.

LähiTapiolan Taloustutkimuksella keväällä 2021 teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset yrityspäättäjät pitävät yhtiötä monella sektorilla toimialan ykkösenä. Tutkimuksessa selvitettiin yrityksissä pankki-, rahoitus- ja vakuutuspalveluita koskevaan hankintaan tai päätöksentekoon osallistuvien yrityspäättäjien näkemyksiä kaikista vakuutusalan toimijoista. Tutkimuksen mukaan yrityspäättäjät pitävät LähiTapiolaa toimialan arvostetuimpana yhtiönä; päättäjistä 44 prosenttia arvioi LähiTapiolan arvostetuksi, mikä on suurin osuus kaikista toimialan yhtiöistä.

Vakuutusalan yhtiöt ovat hyvin tunnettuja, mutta tutkimuksessa LähiTapiolan mainitsee ensimmäisenä mieleen tulevana yhtiönä jopa yli viidesosa (23 %) Suomen yrityspäättäjistä. Osuus on vakuutusalan suurin. Etenkin pienemmissä, alle kymmenen henkeä työllistävissä yrityksissä LähiTapiola on vahvoilla; jopa 53 prosenttia pienten alle 10 henkeä työllistävien yritysten yrityspäättäjistä mainitsee LähiTapiolan spontaanisti mieleen tulevana yhtiönä.

– Tutkimuksen tulokset ilahduttavat meitä ja vahvistavat sitä, että olemme oikealla polulla, sillä matkaa on vielä taivallettavana. Olemme asettaneet kunnianhimoiset tavoitteet sille, miten yrittäjä- ja yritysasiakkaat kokevat meidät yhteistyökumppanina. Teemme joka päivä intohimoisesti työtä tämän eteen ja on todella hienoa nähdä, että yrityspäättäjät arvostavat sitä, toteaa LähiTapiolan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Veikko Salonen.

Paikallisuudessa ja henkilökohtaisuudessa vertailun paras

Tutkimukseen vastanneiden yrityspäättäjien mielestä LähiTapiola on toimialan paikallisin sekä henkilökohtaisin vakuutusyhtiö. Paikalliseksi LähiTapiolan mieltää jopa 50 prosenttia ja henkilökohtaiseksi 40 prosenttia yrityspäättäjistä. Osuudet ovat 10–20 prosenttia suuremmat parhaiten menestyneisiin kilpailijoihin verrattuna. Myös vastuullisuudessa yhtiö arvioitiin parhaaksi; jopa 42 prosenttia yrityspäättäjistä kokee LähiTapiolan vastuulliseksi, mikä on vakuutusyhtiöseurannan paras tulos.

– LähiTapiola on lähellä kaikkialla Suomessa. Turvaamme asiakkaidemme taloutta, ihmisiä ja omaisuutta. Uskomme, että asiakkaat arvostavat sitä, että asiantuntijamme ovat läsnä ja tarjolla on henkilökohtaista palvelua riskien ennakoinnissa ja korvauspalvelussa siellä, missä asiakkaat toimivat, Salonen kertoo.

LähiTapiolan alueyhtiöt tuntevat paikalliset olosuhteet ja tarjoavat asiantuntevaa palvelua lähellä asiakasta yrittäjille ja pk-yrityksille. Lisäksi LähiTapiola Vahinkoyhtiö palvelee suuryrityksiä valtakunnallisesti.

– Toimintaympäristön muutokset tuovat yrityksille niin haasteita kuin mahdollisuuksiakin. Monia asioita puntaroidaan uudesta näkökulmasta. Tätä kehitystä meidän on ymmärrettävä entistä paremmin ja tarjottava asiakkaan tilanteeseen oikeat ja riittävät ratkaisut. Uskomme, että ihmiset ovat yritysten tärkein voimavara, mikä korostuu vielä enemmän tulevaisuudessa. Ihmisiin kohdistuvien riskien ennaltaehkäisy ja vakuutusratkaisut sekä vaikuttava tapaturmien ja sairauksien hoito nousevat entistä merkittävämpään rooliin. Tehty tutkimus vahvistaa sitä, että olemme onnistuneet tekemään oikeita asioita, ja jatkamme kiitollisina, mutta määrätietoisesti toimintamme ja palvelujemme kehittämistä asiakkaidemme parhaaksi, Salonen summaa.

Taloustutkimus selvitti LähiTapiolan toimeksiannosta keväällä 2021 yrityspäättäjien mielipiteitä vakuutusalan toimijoista. Tutkimuksessa selvitettiin yrityksissä pankki-, rahoitus- ja vakuutuspalveluita koskevaan hankintaan tai päätöksentekoon osallistuvien yrityspäättäjien näkemyksiä. Tutkimukseen vastanneissa on näihin hankintoihin osallistuvia yrityspäättäjiä mukana yhteensä 628 kpl, tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on 95 % luottamustasolla ± 3 %. Tutkimuksen kyselyosio toteutettiin 19.3.-22.4.2021.

Lisätietoja:
Veikko Salonen, yritysasiakasliiketoiminnan johtaja, LähiTapiola, veikko.salonen@lahitapiola.fi, puh. +358 40 826 7764

3 syytä täydentää henkilöstön turvaa

Terveenä ja hyvinvoivana tehty työpäivä on sekä työntekijälle että yritykselle arvokas. Sinunkin yrityksellesi on ratkaisu, joka suojaa ja vahvistaa ihmisiäsi, estää vahinkoja tapahtumasta ja auttaa henkilöstöäsi palautumaan niistä mahdollisimman nopeasti ja hyvin.

Lue lisää