Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Länsi-Suomi edistää Pyhäjärven puhtautta yhdessä Osuuskauppa Keulan kanssa

16.4.2021 - Ympäristö

LähiTapiola Länsi-Suomi lahjoitti yhdessä Rauman seudulla toimivan Osuuskauppa Keulan kanssa 20 000 euroa Säkylän Pyhäjärven suojelutyöhön Euran Mannilassa. Tukisumma lahjoitetaan Pyhäjärvi-instituutille, joka toteuttaa Mannilanlahdella valuma-alueen kunnostustöitä.

- Lahjoitus kuvastaa hyvin sitä, että yhdessä saamme aikaan enemmän, olipa kyse elinvoimasta tai ympäristön suojelusta, kertoo LähiTapiola Länsi-Suomen talousjohtaja Jussi Seppälä.

Pyhäjärviseudulla on tehty suojelutyötä pitkään, aktiivisesti jo 90-luvun alkupuolelta lähtien. Järven tilaa on saatu vuosien saatossa kohennettuna, mutta toimenpiteitä tarvitaan jatkuvasti. Suunnitelmallisen suojelutyön tavoitteena on turvata niin ihmisten ja elinkeinoelämän kuin eläinten, eliöiden ja kasvistonkin hyvinvointia.

Lahjoitusvarat kohdistetaan Mannilassa Luhtojan kunnostamiseen

Luhtoja laskee Pyhäjärven länsirannalla olevaan Mannilanlahteen. Lahti on rehevöitynyt ja kasvillisuus on osin vallannut sen Luhtojan tuoman kuormituksen seurauksena. Lahden rannalla sijaitsee Euran kunnan omistama Mannilan kalasatama ja veneenlaskupaikka. Lahti on virkistyskäytön kannalta keskeinen kohde. Mannilan kylätoimintayhdistys järjestää Mannilanlahden rannalla kesäisin suosittuja iltatoreja. Tehtävillä toimenpiteillä vähennetään Pyhäjärveen tulevaa kiintoaine- ja ravinnekuormitusta.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Pyhäjärvi-instituutin asiantuntija Lauri Anttila ja toiminnanjohtaja Teija Kirkkala sekä Osuuskauppa Keulan toimitusjohtaja Mika Marttila ja LähiTapiola Länsi-Suomen talousjohtaja Jussi Seppälä.