Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Itä: Apteekkari Päivi Harjunen varautuu riskeihin tunnollisesti

7.4.2021 - Työelämä

Porokylän apteekin Päivi Harjunen on toiminut apteekkarina miltei 8 vuotta, joista 5 vuotta Nurmeksessa. Työläisperheen tyttärellä on takana jo monipuolinen työura, joka sisältää sekä akateemisen uran että yrittäjänä toimimisen. Apteekkariksi ura on kulkenut myöhemmässä vaiheessa farmaseutin ja proviisorin tutkintojen kautta. Yrittäjän asemapaikka on löytynyt Pohjois-Karjalan Nurmeksesta, vaikka koti on edelleen Pohjois-Savossa.

”Viikot olen Nurmeksessa, jossa apteekkini sijaitsee. Nurmes on sopivan kokoinen kaupunki. Pidän siitä, että ihmiset tervehtivät toisiaan. Täällä on luonto lähellä ja paljon harrastusmahdollisuuksia. Nurmes on myös hyvä paikka toimia yrittäjänä.”, Päivi kertoo.

Päivi on nauttinut yrittäjyydestä, vaikka apteekkarilla on paljon vastuuta. Normaalin yrittäjäriskin lisäksi hänellä on myös farmaseuttinen vastuu. Apteekkarin työssä yhdistyy apteekkarin asiantuntemus normaaliin liikkeenjohtamiseen.

”Olen aika tunnollinen tekijä. Joskus asiat valvottavat myös öisin. Pyrin ennakoimaan ja laskemaan asiat tarkkaan. Olen vastuussa itseni lisäksi muista ihmisistä ja siksi pyrin varautumaan myös riskeihin. En halua jättää henkilökuntaa koskaan pulaan. Joskus jopa kysyn henkilökunnalta, saanko jo lähteä kotiin.”, Päivi naurahtaa.

Päivi varautuu riskeihin huolellisella suunnittelulla, varautumalla taloudellisesti yllättäviin menoihin ja vakuuttamalla toiminnan ja itsensä monipuolisesti.

”Vakuutusten pitää olla kunnossa. Olen varautunut myös omaan sairastumiseen. En halua, että toiminta keskeytyisi minun takiani. Myös henkivakuutus on minulle tärkeä. Haluan ajatella myös lähipiiriäni”, Päivi kertoo.

”LähiTapiolaan olen ollut kaikin puolin tyytyväinen. LähiTapiolassa minulla on oma yhteyshenkilö, jolle ei tarvitse jonotella, kun hänelle soittaa. Myös korvausasiat ovat sujuneet nopeasti. Ennen vanhaan LähiTapiolan myyjä kävi kotiovella asti. En sellaista nykyään kaipaa, mutta minulle on tärkeää yhtiö, joka on helposti tavoitettavissa. Suosittelen kilpailuttamaan vakuutukset ja laittamaan painoarvoa myös hyvälle palvelulle”, Päivi päättää.

Lue lisää yritysvakuuttamisesta: https://www.lahitapiola.fi/yritys