Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Blogi: Kiitos sinulle, etänä oleva työkaverini!

14.2.2021 - Henkilöstö

LähiTapiola LokalTapiola

Moni voi varmaan samaistua tunteeseen, että vähän tylsemmässäkin työssä viihtyy, kun työkaverit ovat kultaa. Ja samalla maailman mielenkiintoisintakaan hommaa ei kauaa jaksa, jos työyhteisössä välit ovat tulehtuneet. Tämä ei ole muuttunut miksikään korona-aikana ja etätöiden yleistyessä, vaan oman kokemukseni mukaan päinvastoin.

Olen havahtunut entisestään siihen, kuinka iso osa työyhteisöllä on omaan hyvinvointiin ja jaksamiseen. Siinä missä lounasseuraa ja hauskoja rupatteluhetkiä on ennen pitänyt jopa itsestään selvyytenä, on niistä etätöiden myötä tullut koko viikon kohokohtia toimistolla silloin tällöin käydessä.

Kun pohdimme keinoja, joilla työyhteisön hyvää fiilistä voi parantaa, tulee ensimmäisenä mieleen erilaiset tempaukset yhteisestä aamiaistarjoilusta pikkujouluihin. Mutta oikeasti ne kaikkein merkityksellisimmät asiat ovat ihan pieniä. Sydän-hymiö Teamssissa, kivan työpäivän toivotus sähköpostiviestin lopussa. Kuulumisten kysyminen puhelimessa. Ne tuovat minulle tosi vahvan hyvän olon tunteen. Näitä on myös meidän jokaisen itse helppo toteuttaa arjessa.

Joskus ne suuremmatkin spektaakkelit ovat kuitenkin paikallaan. Siksi meillä LähiTapiola Varsinais-Suomessa toimii kahdeksan hengen aktiivinen elämänturvalähettiläiden porukka, joiden tehtävänä on levittää hyväntahtoista sanomaamme niin oman porukan keskuudessa kuin ulkoisesti. Nyt ystävänpäivän ollessa nurkan takana halusimme ideoida tavan, jolla kertoa työkavereillemme mitä he meille merkitsevät.

Keksimme salajuonen ja kutsuimme muutaman elämänturvaajan ystävänpäivävideon kuvauksiin. Etukäteen kerroimme heille, että kysymme kuvauksissa heidän näkemyksiään siitä, mitä työyhteisö ja työkaverit heille merkitsevät. Sen sijaan olimmekin pyytäneet näiden kuvattavien työkavereilta äänikommentteja siitä, miksi juuri hän on niin mahtava työkaveri ja soitimme nämä ääniviestit kuvattaville yllätyksenä. Reaktiot olivat niin koskettavat, kuten videolta näkyy!

Miten suuri merkitys kiitoksella onkaan! Sen sanominen ei vaadi kuin rahtusen rohkeutta, mutta vaikutukset näkyvät vielä viikkojen ja kuukausienkin päästä hymynä kiitoksen kohteen huulilla.

Me LähiTapiola Varsinais-Suomen elämänturvalähettiläät haastamme teidät kaikki ystävänpäiväviikon kunniaksi kiittämään itsellenne tärkeää kollegaa, yhteistyökumppania tai vaikka perheenjäsentä. Haluamme puolestamme itse kiittää koko työyhteisömme lisäksi kaikkia asiakkaitamme. Kiitos kun mahdollistatte merkitykselliset elämänturvateot täällä Varsinais-Suomessa ja saamme tehdä tuellanne kaikkien täällä asuvien ihmisten elämästä joka päivä turvallisempaa.

Lotta Kannisto
elämänturvalähettiläs ja markkinointikoordinaattori
LähiTapiola Varsinais-Suomi