Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Itä: LähiTapiola Idältä viime vuonna yli 200 000 euron lahjoitukset

8.1.2021 - Yhteiskunta

LähiTapiola Itä lahjoitti toiminta-alueellaan Pohjois-Karjalassa sekä Ylä- ja Koillis-Savossa vuonna 2020 yli 200 000 euroa valitsemiinsa yleishyödyllisiin kohteisiin.

Rahat tulivat vakuutusyhtiön yhteiskuntavastuullisiin tekoihin perustetusta hallituksen käyttörahastosta. Rahaston varoja LähiTapiola Itä käyttää edistämään toimialueensa hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Käyttörahastosta jaettavien varojen painopistealueiksi on valittu lapset, nuoret, vanhukset, koulutus ja yrittäjyys. Päätökset rahaston varojen käytöstä tekee yhtiön hallitus.

-LähiTapiola Itä on asiakkaidensa omistama, vahva paikallinen toimija. Tahdomme myös tänä poikkeuksellisena aikana tukea asiakkaidemme ja lähiyhteisöjemme arkea konkreettisilla teoilla, kertoo LähiTapiola Idän hallituksen puheenjohtaja Anssi Keinänen keskinäisen vakuutusyhtiön periaatteista.

Koronatyötä, ilmastotalkoita ja kesätöitä nuorille

Vakuutusyhtiö lahjoitti alkuvuonna 50 000 euroa Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirille käytettäväksi koronavirustilanteen aiheuttamiin toimiin. Koko LähiTapiola-ryhmä lahjoitti yhteensä miljoona euroa koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön eri puolilla Suomea.

llmastotalkoisiin LähiTapiola Itä osallistui 4H-liiton Taimiteko-toimintamallin kautta.

- Paikalliset nuoret saivat työtä, kun lahjoittamamme 10000 taimen istutustyö tehtiin omalla toimialueellamme Tohmajärvellä, taustoittaa lahjoituspäätöstä hallituksen jäsen Mari Pykäläinen LähiTapiola Idän yhteiskuntavastuutyöryhmästä.

Lisäksi lähes 50 nuorta sai kesätöitä vanhusten parissa kahdeksi viikoksi. Työtuntilahjoitus kanavoitiin SPR:n Savo-Karjalan piirin osastojen kautta. Samalla tuettiin osastojen lapsi- ja nuorisotoimintaa.

Koulutukseen, yhdistyksille ja yrittäjille

Koulutuslahjoitukset LähiTapiola Itä kohdisti myös viime vuonna ammattiopistoille. Lahjoituksen saivat Riverian Valtimon yksikkö ja Ylä-Savon ammattiopiston Vieremän yksikkö.

Yhdistyslahjoitukset ovat pitkäjänteisiä, esimerkkinä kolmevuotiset lahjoitukset Pohjois-Karjalan Yrittäjille yrittäjien jaksamiseen, Pohjois-Karjalan Syöpälapset Sykkyrä ry:lle merkittävään työhön syöpälasten perheiden tukemiseen sekä Ylä-Savon ensi- ja turvakotiyhdistyksen toiminnan tukemiseen.


Lisäksi yhtiö lahjoitti viime vuonna kaikkiin toiminta-alueensa kirjastoihin ja kirjastoautoihin Pohjois-Karjalassa sekä Ylä- ja Koillis-Savossa verenpainemittareita käytettäväksi paikan päällä ja kotiin lainattaviksi.

LähiTapiola Itä on lahjoittanut myös aiemmin varoja alueellisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi lahjoitus palokuntanuorille, 21 sydäniskurin hankinta yleiseen käyttöön sekä koulutuslahjoitukset Itä-Suomen yliopistolle ja Karelia- ja Savonia-ammattikorkeakouluille.


Lisätietoja:

Anssi Keinänen
hallituksen puheenjohtaja, LähiTapiola Itä
anssi.keinanen@uef.fi 040 865 7441

Mari Pykäläinen
hallituksen jäsen, yhteiskuntavastuutyöryhmä, LähiTapiola Itä
mariaana.pykalainen@gmail.com 050 445 9818