Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

10 000 alakoululaiselle ensiapukoulutusta – LähiTapiola Pääkaupunkiseudun alueella koulutetaan 1 000 oppilasta

10.11.2020 - Elämänturva

LähiTapiola ja Punainen Risti kouluttavat loppuvuoden aikana noin 10 000 5.-luokkalaiselle ensiaputaitoja. LähiTapiola Pääkaupunkiseutu mahdollistaa koulutuksen omalla toiminta-alueellaan 1 000 koululaiselle. Koronan aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi maksuton Sankarikoulutus toteutetaan etäyhteydellä webinaarimuotoisena.

Tänä syksynä LähiTapiola kouluttaa valtakunnallisesti noin 10 000 alakoulujen 5.-luokkalaista. Saman verran perheitä ja ystäviä pääsee nauttimaan koululaisensa pitämästä koulutushetkestä. Punainen Risti ja LähiTapiola ovat vuonna 2017 alkaneissa Sankarikoulutuksissa kouluttaneet yhteensä jo noin 100 000 koululaista.

- Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti suomalaisten arkeen ja rakennetaan turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen, kertoo LähiTapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Jukka Kinnunen.

Sankarikoulutus käynnistyy verkkotehtävillä, jotka luokan opettaja käy läpi oman luokkansa kanssa ennen harjoitustuntia. Koulutus jatkuu Sankarikouluttajan vetämänä etäopetuksena, ja 5.-luokkalaiset tekevät ensiapuharjoitteet omassa luokassaan kouluttajan antamien ohjeiden mukaisesti. Luokanopettaja ohjaa ja tukee paikan päällä tarvittaessa, ja oppilaat pääsevät myös kyselemään itseään askarruttavia asioita suoraan kouluttajalta. Uusi malli mahdollistaa Sankarikoulutusten toteuttamisen myös pienempiin kouluihin ja haja-asutusalueille.

- Koulutuksen tärkeät tavoitteet, eli pysähtyminen auttamaan, soitto hätänumeroon sekä paineluelvytyksen alkeet saavutetaan tällä koulutusmallilla hyvin. Sankarikoulutuksen tavoitteena on opettaa tärkeitä elämäntaitoja ja muistuttaa siitä, että jokainen voi olla sankari riippumatta siitä, onko lapsi vai aikuinen, kertoo hallintopäällikkö Mirja Sjöberg Punainen Risti Ensiavusta.

Jokainen oppilas saa mukaan kotiinsa oman elvytyssetin, jonka avulla opetetaan elvytystaidot myös muulle perheelle.

- Tämä läksytehtävä on saanut suuren suosion, ja oppilaat ovat videoineet ystäviensä ja perheenjäsentensä ensiapuharjoituksia. Tästä olemme erityisen iloisia, sanoo Kinnunen.