Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pääomasijoitus IV –rahaston koko nousi noin 319 miljoonaan euroon lokakuun sulkemisessa

26.10.2020 - Talous

LähiTapiola Pääomasijoitus IV-rahasto keräsi jälleen uusia sijoittajia. Rahaston varainkeruu jatkuu vielä joulukuun viimeiseen sulkemiseen saakka.

Alkuvuonna varainkeruunsa aloittaneeseen LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahastoon tehtiin uusi sulkeminen lokakuun loppupuolella. Rahasto on ensimmäinen LähiTapiolan ulkopuolisille sijoittajille avattu pääomasijoitusrahasto.

Lokakuun sulkemisessa rahaston sijoittajien määrä kasvoi seitsemällä uudella sijoittajalla.

Rahastossa on nyt yhteensä 44 sijoittajaa, joista LähiTapiola ryhmän yhtiöt toimivat ankkurisijoittajina. Rahaston varainkeruu on vielä käynnissä ja sen viimeinen sulkeminen tullaan pitämään joulukuussa.

Rahaston koko nousi noin 319 miljoonaan euroon lokakuun sulkemisessa.
LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahasto tekee sijoituksia eurooppalaisiin ja pohjois-amerikkalaisiin pääomarahastoihin. LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahaston tavoitteena on sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin.

- Rahaston sijoituskausi on edennyt suunnitelmien mukaan ja sijoitussitoumus on jo annettu 10 kohderahastolle. Hankevirta on säilynyt hyvällä tasolla myös kuluneen vuoden aikana. Arviomme mukaan rahasto tulee täyteen sijoitetuksi ensi vuonna, salkunhoitaja Jani Ruoppa kertoo.