Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan Lauri Saraste sai jatkokauden vakuutusvalvoja EIOPAn osallisryhmässä

27.8.2020 - Talous

LähiTapiolan taseenhallinnasta vastaava johtaja Lauri Saraste on valittu uudelleen eurooppalaisen vakuutus- ja lisäeläkeviranomaisen EIOPAn osallisryhmään, jossa hän edustaa keskinäisiä vakuutusyhtiöitä. Saraste uskoo, että tulevina vuosina pöydällä ovat ainakin kestävä rahoitus, vakavaraisuusasiat sekä kuluttajansuojan kehittäminen.

EIOPA on osa Euroopan finanssivalvojien järjestelmää. Yksi sen toimielimistä on IRSG (Insurance and Reinsurance Stakeholder Group) eli vakuutus- ja jälleenvakuutusalan osallisryhmä.

Lauri Saraste on valittu toiselle toimikaudelle 30-jäsenisessä työryhmässä. Ryhmä ottaa kantaa EIOPAn valmistelemaan sääntelyyn ja edustaa niin finanssialan valvottavia, kuluttajia kuin akateemikoita.

Saraste aloitti Frankfurtissa kokoontuvan työryhmän jäsenenä syksyllä 2018.

- Olen iloinen uudelleenvalinnasta, sillä tätä kautta voimme saada kuuluviin suomalaisen, keskinäisen vakuutusyhtiön ääntä Euroopan unionin lainvalmistelussa ja finanssivalvonnan kehityksessä. Jo viime kaudella toimme esiin näkemyksiämme esimerkiksi likviditeetti- ja korkoriskin hallinnasta sekä yhteistakuusta. Uskon, että tulevina vuosina käydään paljon keskustelua ainakin kestävän rahoituksen ja kuluttajansuojan kehittämisestä sekä vakavaraisuuslainsäädännön uudistustarpeista, sanoo Saraste.

IRSG-osallisryhmän tuoreessa kokoonpanossa on jäseniä kaikkiaan 19 maasta. Nyt alkava toimikausi on nelivuotinen.

Lue lisää EIOPAn toiminnasta