Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Etelä-Pohjanmaa: LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla alueellista elinvoimaa myös korona-aikana

19.8.2020 - Talous

Juha Antikainen toimitusjohtaja LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan maakunnan menestys ja kehittyminen ovat LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalle erittäin merkityksellisiä. Elämänturvayhtiö on kokonaisuus, joka rakentuu tuotteista, palveluista ja tavasta toimia. Meillä eteläpohjalaisten elämänturvayhtiönä nämä käyttörahastolahjoitukset ovat osa sitä kokonaisuutta ja tapaa toimia.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikaisen kommentit:
Vuoden 2020 ensimmäinen vuosipuolisko on ollut LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla toiminnallisesti hyvä. Perusliiketoiminnan kannattavuus parani edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Riskisuhteen ja toimintakulusuhteen aleneminen vei yhdistetyn kulusuhteen alle 90 prosentin tasolle, joka on erittäin hyvä. Asiakastyytyväisyys pysyi hyvällä tasolla ja asiakaspoistuma pieneni edelleen. Vahinkovakuutuksen ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 2,4 prosenttia edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Sijoitustoiminnan tuottojen aleneminen vaikutti tulokseen, joka on edellisvuotta heikompi. Olemme kuitenkin vakavarainen yhtiö, ja siksi kestämme poikkeusliikkeet sijoitusmarkkinoilla. Markkinaosuutemme vahvistui 45,15 prosentista 45,5 prosenttiin edellisvuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa avaintuloskuvaus 062020

Koronavirusepidemia mullisti tänä keväänä suomalaistenkin arjen. Hallituksen määräämät tiukat rajoitustoimet siirsivät koululaiset etäkouluun ja lukuisat työntekijät etätöihin. Monet yritykset joutuivat sulkemaan ovensa ainakin tilapäisesti, jotkut jopa pysyvästi. Myös LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa sulki kaikki 17 toimistoaan asiakaspalvelulta 17.3.2020 ja on siitä saakka palvellut asiakkaita puhelimitse ja digitaalisten kanavien kautta kesäkuun alkuun saakka. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimistot avautuivat asiakaspalvelulle 1.6.2020 alkaen vaiheittain. Osa toimistoista oli avoinna heti 1.6.2020, mutta osassa toimistoista palvelemme edelleen ainoastaan ajanvarauksella. Etätyön määrä kasvoi alkuvuonna merkittävästi ja lisäsimme omien asiakkaidemme kontaktointia huolenpitosoittojen muodossa.

Koronapandemia vaikutti sekä henkilö- että yritysasiakkaisiimme, joita tuimme tarjoamalla erilaisia asiakasjoustoja esimerkiksi maksuaikoihin. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa on myös tehnyt tänä keväänä käyttörahastolahjoitukset:
• Suomen punaisen ristin Länsi-Suomen piirille 30.000 € kriisiapuun
• Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien apuverkoston toiminnan tehostamiseen ja laajentamiseen 50.000 €
• Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille 100.000 € suojavarusteiden hankkimiseen

Näissä lahjoituksissa on ollut kyse koronaepidemian aiheuttaman kriisityön nopeasta mahdollistamisesta, joka on meille elämänturvayhtiönä tärkeää. Ihmisten selviytyminen tästä kriisistä ja heidän tukeminen matkalla uuteen normaaliin on sellaista työtä, joka kantaa tulevaisuuteen. Käyttörahastolahjoitukset kohdennettiin tahoille, joilla merkittävää vaikuttavuutta koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Turvallisuuden ja taloudellisen hyvinvoinnin edistämisessä meillä LähiTapiolassa on pitkät perinteet. Olemme olleet mukana edistämässä liikenneturvallisuutta, työturvallisuutta ja paloturvallisuutta yhteistyökumppaneidemme kanssa jo vuosikymmeniä.

Etelä-Pohjanmaan maakunnan menestys ja kehittyminen ovat LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalle erittäin merkityksellisiä. Elämänturvayhtiö on kokonaisuus, joka rakentuu tuotteista, palveluista ja tavasta toimia. Meillä eteläpohjalaisten elämänturvayhtiönä nämä käyttörahastolahjoitukset ovat osa sitä kokonaisuutta ja tapaa toimia.