Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan ensimmäinen sijoittajille tarjottu pääomasijoitusrahasto keräsi hyvin sijoittajia

6.7.2020 - Talous

LähiTapiolan pääomasijoitusrahastoihin sijoittava LähiTapiola Pääomasijoitus IV –rahasto on kiinnostanut hyvin sijoittajia. LähiTapiola Pääomasijoitus IV –rahaston koko nousi 313 miljoonaan euroon heinäkuun alun sulkemisessa.

Alkuvuonna varainkeruunsa aloittaneeseen LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahastoon tehtiin sulkeminen heinäkuun alussa. Rahasto on ensimmäinen LähiTapiolan ulkopuolisille sijoittajille avattu pääomasijoitusrahasto.

Heinäkuun sulkemisessa rahaston sijoittajien määrä kasvoi 15 uudella sijoittajalla. Rahastossa on nyt yhteensä 37 sijoittajaa, joista LähiTapiola ryhmän yhtiöt toimivat ankkurisijoittajina.

LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahasto tekee sijoituksia eurooppalaisiin ja pohjois-amerikkalaisiin pääomarahastoihin. LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahaston tavoitteena on sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin.

Alkuvuoden varainkeruun jälkeen LähiTapiola Pääomasijoitus IV -rahaston koko nousi 313 miljoonaan euroon. Rahasto jatkaa varainkeruuta vuoden loppuun.

-Olemme toimineet aktiivisena pääomasijoittajana jo yli 25 vuotta. Suurena, pohjoismaisena vakuutusyhtiöryhmänä nautimme poikkeuksellisen hyvästä hankevirrasta, joka takaa meille pääsyn haluamiimme parhaiden managereiden rahastoihin nyt ja tulevaisuudessa. LähiTapiola Pääomasijoitus IV on ensimmäinen ulkopuolisille sijoittajille tarjoamamme rahasto. Aiomme avata lisää vastaavilla strategioilla toimivia rahastoja säännöllisesti parin vuoden välein, LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen toimitusjohtaja Janne Pesonen sanoo.

Myös LähiTapiola Velkasijoitus II Ky on kiinnostanut sijoittajia. Heinäkuun alussa pidetyssä suljennassa rahastoon liittyi kaksi uutta sijoittajaa ja tämän jälkeen rahaston sijoittajien lukumäärä on 24. Heinäkuun sulkemisen jälkeen rahaston koko on 279 miljoonaa euroa.

LähiTapiola Velkasijoitus II sijoittaa eurooppalaisiin velkapääomarahastoihin. Rahasto sijoittaa tasapainoisesti ja hajautetusti eri strategioiden ja kokoluokkien parhaisiin rahastoihin. LähiTapiolan tavoite on, että vastaavilla strategioilla toimivia rahastoja tuodaan lisää muutaman vuoden välein.