Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Korona haastoi Rakennus Veraa – ”Panostamme pitkäaikaisiin asiakas- ja henkilöstösuhteisiin”

1.7.2020 - Talous

Korona-aika koetteli Rakennus Vera Oy:tä, joka joutui keväällä lomauttamaan työntekijöitään. Pitkäaikaiset henkilöstö- ja asiakassuhteet ovat pääomaa, jonka merkitys korostuu poikkeusaikoina entisestään.

Alkuvuosi on ollut koronatilanteen vuoksi Rakennus Vera Oy:lle haastavaa aikaa. Toimitilojen laajennus- ja korjausrakentamisen erikoistunut yritys joutui monen muun yrityksen tapaan lomauttamaan hetkellisesti henkilöstöään pahimman koronakriisin aikaan.

- Ihmiset siirtyivät etätöihin, useat yritykset laittoivat toimitila-asiat jäihin ja sen vuoksi myös toimitilojen laajennus- ja korjausrakentamisen kysyntä on ollut vähäisempää, toteaa Rakennus Vera Oy:n toimitusjohtaja Arto Kamotskin.

- Työntekijämme ovat olleet meillä jo pitkään töissä ja meille on syntynyt tiivis työyhteisö, joten kriisitilanteessa ihmiset ymmärsivät melko hyvin lomautustarpeen, tiivistää Kamotskin tilanteen.

Toimintaa on nyt saatu vähitellen normalisoitua ja työntekijät ovat palanneet töihin. Yrityksen hyvä tekemisen meininki ja henkilöstökokemus syntyvät tiiviin porukan ja pitkien työsuhteiden kautta.

- Henkilöstöasiat ovat usein yrityksen isoimpia investointeja, jotka tulevat epäonnistuessaan yrittäjälle kalliiksi. Rakennusalalla erikoistuminen on vahvaa, minkä vuoksi oikean henkilön löytäminen on pitkä prosessi. Ammattitaitoista henkilökuntaa on vaikea löytää, joten osaajista kannattaa pitää kiinni. Itsellänikin on silloin monta huolta vähemmän, sanoo Kamotskin.

Rakennus Vera Oy toimii usein aliurakoitsijana suuremmalle pääurakoitsijalle, minkä vuoksi hyvät suhteet pääurakoitsijoihin ovat tärkeitä.

- Pitkät yhteistyösuhteet ovat meille merkki laadukkaasta työstämme ja poikivat uusia tehtäviä. Se on jatkuva palaute tekemisestä, toteaa Kamotskin.

Vaikka koronakevät haastoi yrityksen toimintaa ja loppuvuoden ja tulevaisuuden ennustaminen on kriisin jälkeen vaikeaa, suhtautuu Kamotskin kuitenkin luottavaisesti syksyyn.

- On mielenkiintoista nähdä, miten toimitilojen vuokraukset käynnistyvät uudelleen ja saammeko sitä kautta uusia projekteja työstettäväksi, Kamotskin sanoo.

Kesälomaa kiireinen yrittäjä ei ehdi pitämään, mutta toivoo ehtivänsä kalastusharrastuksen pariin rentoutumaan edes hetkittäin.

Rakennus Vera Oy on korjausrakentamiseen, yritystilojen laajennuksiin, kylpytilojen saneerauksiin sekä pintakäsittelytekniikoihin erikoistunut yritys. Pääkaupunkiseudulla toimivan yrityksen toiminta alkoi vuonna 2010.

Lue myös:
Koronakriisi iski pahiten palvelualoihin – LähiTapiolan ekonomisti ”vielä ei voi huokaista helpotuksesta”