Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiolan Elämänturvasovellukselle Suomen ensimmäinen mobiilisovellukselle myönnetty Tietoturvamerkki

4.6.2020 - Turvallisuus

Älylaitteiden ja sovellusten tietoturva on globaali haaste. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom haluaa lisätä kuluttajien tietoisuutta tietoturvasta myöntämällä Tietoturvamerkin sellaisille tuotteille tai palveluille, jotka on suunniteltu tietoturvallisiksi. LähiTapiolan asiakkaille tarkoitettu Elämänturvasovellus on Suomen ensimmäinen mobiilisovellus, jolle Traficom on myöntänyt Tietoturvamerkin.

Mobiililaitteiden tietoturvahaasteet liittyvät usein sovelluksiin, joita laitteisiin ladataan. Tavallisen käyttäjän voi olla hankalaa selvittää kaikkia sovelluksen tietoturvaan liittyviä asioita. Syksyllä 2019 julkistettu Tietoturvamerkki on luotu auttamaan kuluttajaa tekemään turvallisia valintoja. Merkki kertoo, että tuote tai palvelu täyttää Traficomin julkaisemat IoT- ja älylaitteiden tietoturvavaatimukset.

- LähiTapiolan Elämänturvasovellus täyttää vaatimukset ja on siksi saanut ensimmäisenä mobiilisovelluksena Tietoturvamerkin. Mobiilisovellusten tietoturvallisuudella on keskeinen merkitys koko IoT-ekosysteemin turvaamisessa. On hienoa, että LähiTapiola haluaa edistää sovellusten tietoturvallisuutta ja tietoisuutta omaehtoisesti, kertoo johtava asiantuntija Juhani Eronen Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksesta.

Käytettävyyttä tietoturvasta tinkimättä

LähiTapiolan asiakkaiden sujuvaan asiointiin tarkoitettu Elämänturvasovellus on paitsi Suomen ensimmäinen mobiilisovellus myös ensimmäinen finanssialan palvelu, jolle Tietoturvamerkki on myönnetty.

- Elämänturvayhtiönä vastuullisuus on meille äärimmäisen tärkeää ja painotamme vastuullisuustyössämme vastuullisen datan käyttöä ja tietoturvallisuutta. Tietoturvamerkki on hieno tunnustus, josta olemme todella otettuja. Tunnemme myös vastuumme ja roolimme tietoturvallisten palveluiden kehittäjänä ja toivomme voivamme toimia suunnannäyttäjinä tällä saralla, kuvailee LähiTapiolan digijohtaja Petri Vuorinen.

LähiTapiolan Elämänturvasovellus lanseerattiin kaikille mobiililaitteille syksyllä 2019. Sovelluksen tietoturva yhdessä asiakaslähtöisyyden ja käytettävyyden kanssa toimi yhtenä kehitystyön keihäänkärkenä.

- Tietoturvamerkki on osoitus, että olemme onnistuneet kehittämään Elämänturvasovellusta tietoturva edellä ja tarjoamaan asiakkaillemme laadukkaan ja turvallisen sovelluksen. Tämä on myös hieno jatkumo kaikelle vuosien saatossa edistämällemme tietoturvatyölle, iloitsee LähiTapiolan tietoturvajohtaja Leo Niemelä.

Tietoturvamerkki

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin myöntämä Tietoturvamerkki kertoo siitä, että merkillä varustettu tuote tai palvelu on suunniteltu tietoturvalliseksi. Kuluttajalle Tietoturvamerkki on tae siitä, että tuotteeseen ja palveluun liittyviin tietoturva-asioihin on kiinnitetty huomiota. Yritykselle merkki on yksinkertainen tapa viestiä vastuullisuutta ja osoittaa kuluttajille, että tietoturva on otettu huomioon laitteiden suunnittelussa. https://tietoturvamerkki.fi

LähiTapiolan Elämänturvasovellus

Elämänturvasovellus on LähiTapiolan asiakkaille tarkoitettu mobiiliapplikaatio, joka kokoaa LähiTapiolan tarjoaman näppärästi yhteen sovellukseen. Se helpottaa asiointia ja tarjoaa asiakkaalle ajankohtaista tietoa ja vinkkejä arkeen. Sovelluksessa asiakas voi esimerkiksi maksaa laskuja, tarkastella omia vakuutustietojaan sekä löytää oman alueyhtiön yhteystiedot vaivattomasti. Myös digitaalinen matkavakuutuskortti kulkee kätevästi sovelluksen mukana.