Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Savo-Karjala: LähiTapiola Savo-Karjala rakennuttaa kerrostalon Mikkelin keskustaan

20.5.2020 - Elämänturva

LähiTapiola Savo-Karjala rakennuttaa asunto-osakeyhtiö Mikkelin Valssimyllyn Raatihuoneenkadulle siilorakennuksen viereen. Yhdeksänkerroksiseen taloon tulee LähiTapiola Savo-Karjalan toimistotiloja sekä 31 vuokra-asuntoa. Kerrostalo valmistuu keväällä 2022 ja rakentamisesta vastaa Jalon Rakentajat Oy.

Asunto-osakeyhtiö Mikkelin Valssimyllyn kerroksiin 5-9 valmistuu yhteensä 31 vuokra-asuntoa. Asunnot ovat kooltaan 28,5-51 neliötä ja LähiTapiola Savo-Karjala laittaa ne kaikki vuokralle.

- Valssimyllyyn tulee laadukkaita ja nykyaikaisia asuntoja kaupunkilaisille. Rakennuksen sijainti on erinomainen, vain kivenheitto Mikkelin torilta, LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela kertoo.

LähiTapiola Savo-Karjala varaa käyttöönsä kerrostalon neljä alinta kerrosta. Alin kerros on maan alla.

- Meillä on tällä hetkellä alueellamme yli 60 työntekijää, joista noin 30 työskentelee Mikkelissä. Ajatuksemme on, että väkimäärä ei tule radikaalisti vähenemään tulevina vuosina, haluamme säilyttää palvelumme alueella.

LähiTapiola Savo-Karjala on mukana LähiTapiola-ryhmän yhteisissä sijoituksissa, mutta halusi nyt sijoittaa myös suoraan oman alueen kehittämiseen.

- Olemme asiakkaiden omistama paikallinen yhtiö ja on tärkeää, että omistajiemme rahat sijoitetaan alueemme hyvinvoinnin edistämiseen. Haluamme olla varmistamassa, että alue säilyy elinvoimaisena tulevaisuudessakin.

Kerrostalon rakentaminen on jo alkanut ja rakentaminen tapahtuu yhtä tahtia siilorakennuksen kanssa.

- Tällä hetkellä valmistuu rakennuksen runko. Koronavirus ei ole onneksi sotkenut aikatauluja. Tällaisena haastavana aikana on tärkeää katsoa myös tulevaisuuteen, poikkeusaika ei kestä ikuisesti, Lammela kertoo.

Kerrostalon rakentavan Jalon Rakentajien hallituksen puheenjohtaja Heikki Toivakka on iloinen yhteistyöstä LähiTapiola Savo-Karjalan kanssa.

- On todella harvinaista, että Mikkelissä myydään kokonainen uusi asuinkerrostalo yhdelle sijoittajalle. Erityisen hienoa on, että paikallinen institutionaalinen toimija sijoittaa varallisuuttansa omalle alueelleen. Tästä olisi myös muiden sijoittajien hyvä ottaa esimerkkiä, Toivakka sanoo.

LähiTapiola Savo-Karjala on yksi LähiTapiola-ryhmän 20 itsenäisestä alueyhtiöstä. Sen toimialueeseen kuuluvat Etelä-Savo (pois lukien Pieksämäki, Joroinen ja Kangasniemi) sekä Parikkala ja Rautjärvi. Yrityksen kotipaikka on Mikkeli. LähiTapiola Savo-Karjala työllistää alueellaan yli 60 työntekijää ja sillä on alueella 9 toimistoa. Asiakkaita on noin 50 000.

Jalon Rakentajat on Mikkelissä kotipaikkaansa pitävä rakennusliike, joka toimii Itä-Suomessa ja pääkaupunkiseudulla. Yhtiön rakennuskannassa on tällä hetkellä yli 450 asuntoa ja vuoden 2020 liikevaihto ylittää 45 miljoonaa euroa.

Lisätietoja:

Asko Lammela, toimitusjohtaja LähiTapiola Savo-Karjala Puh. 0400 806 516

Heikki Toivakka, hallituksen puheenjohtaja Jalon Rakentajat Oy Puh. 0440 213 850

Kuvassa vasemmalta Heikki Toivakka, LähiTapiola Savo-Karjalan hallituksen puheenjohtaja Eero Nykänen ja toimitusjohtaja Asko Lammela. Taustalla Mikkelin Valssimyllyn rakennustyömaa.