LähiTapiola Länsi-Suomi sai lopullisen hyväksynnän yhtiökokouksissa

14.5.2020 - Talous

Länsi-Suomen talousalueelle suunniteltu uusi yhtiö LähiTapiola Länsi-Suomi sai lopullisen hyväksynnän sulautumissuunnitelmalle eilen järjestetyissä LähiTapiola Satakunnan ja LähiTapiola Lännen yhtiökokouksissa. Samalla talousalueella toimivien LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden, Satakunnan ja Lännen yhdistyminen tapahtuu ensi vuoden alusta. Tavoitteena on kattavan paikallisen palveluverkoston säilyttäminen Länsi-Suomen talousalueella sekä entistä paremmat ammatilliset kehittymismahdollisuudet henkilöstölle.

LähiTapiolan kaksi erittäin lähellä toisiaan maantieteellisesti sijaitsevaa yhtiötä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunta yhdistyvät ensi vuoden alusta. Sulautumista on valmisteltu koko alkuvuosi.

- Alkuvuoden ajan olemme valmistelleet yhdistymistä ja nyt siirrymme toteutusvaiheeseen eli yhtiöiden toimintoja ja organisaatiota lähdetään yhdistämään, ICT-ratkaisuja yhdistetään ja kahden yhtiön talous sovitetaan yhteen. Pyrimme organisoitumaan uudelleen jo alkusyksystä, mutta virallisesti uusi yhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2021, kertoo LähiTapiola Länsi-Suomen tuleva toimitusjohtaja Pasi Aakula.

Uuden yhtiön tavoitteena on kattavan paikallisen palveluverkoston säilyttäminen Länsi-Suomen talousalueella, entistä paremman palvelun mahdollistaminen asiakkaille sekä aiempaa parempi henkilöstökokemus.

- Molempien yhtiöiden henkilöstö on erittäin sitoutunutta ja lähtenyt innostuneesti mukaan rakentamaan maailman parasta elämänturvayhtiötä. Tavoitteenamme on säilyttää laaja ja laadukas palveluverkosto talousalueellamme. Asiakaskäyttäytymisen muutos haastaa myös meitä muuttumaan. Asiakkaamme ovat ottaneet sähköiset asiointikanavat etenkin nyt koronaepidemian aikana hyvin käyttöön ja tavoitteenamme on parantaa asiakaskokemusta edelleen, kommentoi uuden LähiTapiola Länsi-Suomen tuleva talousjohtaja Jussi Seppälä.

LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan hallitukset allekirjoittivat sulautumissuunnitelman 28. tammikuuta. Eilen järjestetyissä LähiTapiola Satakunnan sekä LähiTapiola Lännen yhtiökokouksissa sulautuminen hyväksyttiin lopullisesti. Molemmat yhtiöt palvelevat laajasti alueensa henkilö-, yritys- ja maatila-asiakkaita. Yhtiöiden juuret ulottuvat yli 130 vuoden taakse.

LähiTapiola Länsi-Suomi pähkinänkuoressa:

  • maksutulo 72 Me
  • asiakkaita yli 100 000
  • toimialueen markkinajohtaja (liikennevakuutuksen markkinaosuus 41 %)
  • sijoitusomaisuus 275 Me
  • maksetut korvaukset asiakkaille yli 50Me/v
  • työllistää n. 160 henkilöä