Pohjoinen: Yli 22 000 euroa Nuori Pohjoinen -tukea lasten ja nuorten harrastamiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

27.4.2020 - Terveys

LähiTapiola Pohjoinen jakaa yli 22 000 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan keväällä 2020. Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 63 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 23 on nyt valittu tuen saajiksi.

Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2020 kevään Nuori Pohjoinen -tukea saavat alla luetellut 23 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin erityisesti harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä ja lasten elämänturvan tukemista. Tukea jaettiin kohteille yhteensä 22 395 euroa.

- Koronapandemian takia yhä useammat seurat ja perheet ovat todella tiukassa taloudellisessa tilanteessa, ja haluamme tukea lasten aktiivisuutta myös poikkeustilanteessa sekä pääsyä takaisin harrastuksiin kokoontumisrajoitusten poistuessa. Nuori Pohjoinen -konseptin avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keskipohjanmaalla. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Pohjoinen -tukea esimerkiksi harrastusvarusteisiin, tilavuokriin, urheilupaikkojen kunnostukseen, valmentajien kouluttamiseen, ensiapukursseihin ja eri lajien maksuttomiin harrastuskokeiluihin.

Valitut tukikohteet:

Alavieskan Viri ry Alavieska
Seivästalli Himanka Himanka
Kalajoen Junkkarit ry / hiihtojaosto Kalajoki
Kalajoen 4H-yhdistys Kalajoki
Kannuksen Ura / pesäpallojaosto Kannus
Kaustisen Nuorisoseura r.y. / JunioriOttoset Kaustinen
Ajax-Sarkkiranta ry Kempele
Limingan Niittomiehet P08/09 Liminka
Kylmälänkylän kyläyhdistys ry Muhos
Pyhänsivun kyläyhdistys ry Muhos
FC-92 Nivala T06-08 Nivala
Nivalan saukot ry / kilparyhmä Nivala
Merikoski SBT ry Oulu
Oulun Pöytätennis -86 ry Oulu
OTP P07 Benfica Oulu
Oulun Pyrintö ry Oulu
Oulun Työväen Palloilijat Ry Oulu
Kiekko-Laser Juniorit (D2-joukkue) Oulu
FC Raahe Raahe
Pattijoen Urheilijat Juniorit Raahe
Reisjärven 4H-yhdistys Reisjärvi
Toho-Taivaltajat ry Toholampi
Ylivieskan Kuula / pesäpallojaosto Ylivieska

Yhteensä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rahallista tukea keväälle 2020 haki 63 kohdetta LähiTapiola Pohjoisen alueelta. LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on syksyllä, jolloin tukea voi 1.8.2020 alkaen hakea Nuori Pohjoinen -sivun kautta.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.