Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Lännen ja Satakunta: Paikalliset LähiTapiola-yhtiöt mukana miljoonan euron korona-avustuksessa

1.4.2020 - Terveys

LähiTapiola Satakunta ja LähiTapiola Lännen osallistuvat LähiTapiola-ryhmän miljoonan euron tukeen koronakriisissä tehtävään avustus- ja tukityöhön eri puolilla Suomea. Yhtiöt avustavat Suomen Punaista Ristiä (SPR) yhteensä
100 000 eurolla koronakriisin herättämään avustustarpeeseen vastaamiseksi.

LähiTapiola Satakunnan ja LähiTapiola Lännen tuella vahvistetaan Suomen Punaisen Ristin auttamisvalmiuksia. Varoja käytetään avustustyön koordinoimiseen, Punaisen Ristin vapaaehtoisten tukemiseen sekä koronakriisin vuoksi ahdinkoon joutuneiden auttamiseksi.

- Asiakkaidemme omistamana, paikallisena elämänturvayhtiönä haluamme tehdä kaikkemme vaikean tilanteen helpottamiseksi. SPR on pitkäaikainen ja luotettava kumppanimme, joka pystyy toimimaan ja avustamaan suomalaisia myös poikkeuksellisten olojen keskellä, LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula kertoo avustuspäätöksen perusteista.

- Tällaisessa yhteiskunnallisessa kriisissä odotetaan kaikilta venymistä ja haluamme osaltamme olla rakentamassa turvallisuutta ja hyvinvointia lähiyhteisöjemme arjessa, LähiTapiola Lännen toimitusjohtaja Jussi Seppälä jatkaa.

Poikkeuksellisessa tilanteessa SPR:n tavat auttaa muuttavat muotoaan. LähiTapiola Satakunta ja LähiTapiola Lännen tukevat vapaaehtoisten rekrytointia, koulutusta ja työtä poikkeuksellisessa tilanteessa, missä avun perille saaminen on haastavaa ihmisten eläessä eristyksissä ja vältellessä kasvokkain kohtaamisia. Tuen avulla huolehditaan myös vapaaehtoisten jaksamisesta ja siitä, että apua saavat ne, jotka sitä tarvitsevat.

- LähiTapiolan tuella voimme kutsua toimintaamme mukaan enemmän vapaaehtoisia kuin aiemmin ja myös huolehtia vapaaehtoisten jaksamisesta. Olemme arvioineet, että tämä on enemmänkin maraton kuin pikajuoksu. Kukaan ei tällä hetkellä pysty tarkasti arvioimaan, millaista apua ihmiset tarvitsevat ja miten pitkään avun tarve jatkuu. Jo nyt kuulemme viestejä, että ihmiset ovat huolissaan jaksamisestaan ja toipumisvaihe edellyttää myös vapaaehtoisilta voimia, kertoo Suomen Punaisen Ristin pääsihteeri Kristiina Kumpula.

LähiTapiolan tukea suunnataan muun muassa tänään 1. huhtikuuta avattavan SPR:n valtakunnallisen auttavan puhelimen toimintaan. Henkiseen tukeen koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea vastaavat auttavassa puhelimessa ihmisten koronaepidemiaan liittyviin kysymyksiin. Puhelimen aloittaessa toimintansa vapaaehtoisia on noin sata ja uusia vapaaehtoisia koulutetaan tarvittaessa lisää. Auttavan puhelimen avulla torjutaan ihmisten yksinäisyyttä ja ehkäistään syrjäytymistä sekä huolien kasvamista liian suuriksi. Suomen Punaisen Ristin auttava puhelin vastaa ma-pe klo 9-21 numerossa 0800 100 200, palvelu on suomeksi ja puhelu on soittajalle maksuton.

Suomen Punainen Risti on ollut LähiTapiolan yhteiskuntavastuun kumppani vuodesta 2002. Yhteistyön tavoitteena on edistää ihmisten ja yhteisöjen turvallisuutta, terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäistä yksinäisyyttä ja syrjäytymistä.

Lisätietoja:
Pasi Aakula, toimitusjohtaja, LähiTapiola Satakunta, 050 561 3844
Jussi Seppälä, toimitusjohtaja, LähiTapiola Lännen, 0500 226 941
Ilpo Kiiskinen, viestintäjohtaja, Punainen Risti, 0500 211 261