Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

SAVO: LähiTapiola mukana KuPS:n kykyjenetsintäohjemassa

26.2.2020 - Terveys

Kuva: Joni Tuominen

Veikkausliiga-kausi alkaa huhtikuussa ja mestarijoukkue Kuopion Palloseuran paidassa pelaa tuolloin tosi-tv-ohjelmassa pelaajasopimuksen voittanut jalkapalloilija. Viime viikolla alkaneeseen PlayOff-nimiseen tosi-tv-ohjelmaan on etsitty kiinnostuneita pelaajia alkuvuoden ja voittajalle on luvassa sadantuhannen euron arvoinen pelaajasopimus.

- PlayOff on uudenlainen kykyjenetsintäohjelma, jossa etsitään uutta ammattilaispelaajaa KuPS:iin. Pudotuspelimuotoisen tosi-tv ohjelman alussa lähes neljä futiskentällistä hakijoita saapui Kuopioon tavoittelemaan pääpalkintoa, ammattilaissopimusta kaudelle 2020.

Ohjelmassa kilpailijat kamppailevat päivittäin vaihtuvien haasteiden parissa ja elävät ammattiurheilijan elämää. Jokainen jakso huipentuu pudotukseen, kunnes finaali kaksikko on selvillä, kertoo Tuotantoyhtiö Labilityn käsikirjoittaja ja tuottaja Vanja Drevitski.

- Ohjelmassa esiintyvät kansallisuudet vaihtelevat Sierra Leonesta aina Saksaan asti. Vaikka pelaajat tulevat erilaisista kulttuureista, usko omiin kykyihin sekä rakkaus jalkapalloon on yhteinen. Tällaista ohjelmaa etenkään suomalaisen urheilun saralla ei ole vielä tehty ja suurten asioiden äärellä ollaankin, kun vaihtelevista taustoista tulevat kilpailijat tavoittelevat unelmien sopimusta Suomen mestarijoukkueeseen, Drevitski avaa.

LähiTapiola on sitoutunut urheilun kumppani

- Kumppaneiden merkitys tämän koko luokan ohjelmassa on ollut valtaisaa. Ilman LähiTapiolan kaltaisia urheiluun sitoutuneita yhteistyökumppaneita ohjelmaa ei olisi voitu toteuttaa. LähiTapiola on tarjonnut taloudellisen tuen lisäksi esimerkiksi kilpailijoiden vakuutukset kuvausten ajaksi, mikä osaltaan on vaikuttanut siihen, että pelaajat ovat voineet antaa hyvillä mielin kaikkensa.

- Kuopion Palloseuran pääsponsorina ja jalkapallossa isosti mukana oleva LähiTapiola onkin ollut mitä luontevin kumppani PlayOff-ohjelman mukana, kertoo ohjelman juontaja ja tuottaja, oman peliuransa päättänyt jalkapalloilija Sebastian Sorsa.

Ohjelmalla haetaan paitsi pelaajaa, myös uusia harrastajia

- Ymmärrämme kyllä, että TV-sarja on viihdettä, mutta KuPS tarjoaa aina ammattilaissopimuksen vain pelaajalle, joka sen pelitaitojensa puolesta ansaitsee. Ohjelman kautta meillä on hyvä mahdollisuus tarkkailla pelaajien otteita pelikentällä sekä heidän persooniaan jopa tarkemmin kuin normaaleiden rekrytointiprosessiemme kautta, kertoo Kuopion Palloseuran toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen.

- Samalla on ollut ilo olla mukana tarjoamassa monille pelaajille mahdollisuutta tavoitella heidän unelmaansa jalkapallo-ammattilaisuudesta ja avata hieman kaikille myös jalkapalloammattilaisen elämää. Mielestämme tämä on hienoa näkyvyyttä meille, Veikkausliigalle ja koko suomalaiselle jalkapallolle. Toivotaan että mahdollisimman moni kiinnostuisi tätä kautta jalkapallosta ja ohjelma toisi uusia harrastajia jalkapallokentille ja kenttien laidalle katsomoihin, toivoo Heiskanen.

Palloliitto LähiTapiola-ryhmän valtakunnallisena yhteistyökumppanina

- Iloksemme LähiTapiola aloitti viime vuonna yhteistyön Palloliiton kanssa, jossa pääsemme tukemaan pieniä ja suuria jalkapallounelmia. KuPS on meille tärkeä yhteistyökumppani, koska se mahdollistaa meidän osallistumisen savolaisten arkeen, laajasti jalkapalloharrastamiseen sekä voidaan tarjota yhdessä elämyksiä ja olla mukana unelmissa, kertoo LähiTapiola Savon markkinointipäällikkö Kaisa Kaján.

- Tuotantoon lähdimme mukaan mielenkiinnolla ja sen tuomat näkyvyyden elementit hyödynnettiin mahdollisimman laajasti. Näymme mm. haastatteluseinissä, kentän laidalla, pelipaidoissa, ohjelman tunnisteissa, juonnoissa ja tietysti pelaajien vakuutusturvassa.

- Palloliittoyhteistyössä olemme tukemassa ja mahdollistamassa lasten ja nuorten jalkapalloharrastusta. Meille on tärkeää päästä mukaan edistämään lasten ja nuorten liikkumista ja tukemaan terveitä ja liikunnallisia elämäntapoja. Ne opitaan jo lapsena ja varhain aloitettu aktiivinen liikuntaharrastus ennustaa aktiivista elämää myös aikuisena. Jalkapallon ja ylipäänsä liikunnan tiedetään vaikuttavan positiivisesti lapsen koulumenestykseen, sosiaalisiin suhteisiin ja itsetunnon vahvistumiseen.

- Mahdollistamme LähiTapiolassa monien lasten jalkapalloharrastuksen tukemalla paikallisia jalkapalloseuroja. Valtakunnallisesti pääpaino on tukea Palloliiton työtä junioripelaajien valmennuksen laatukehittämisessä.

Olemme yhdessä Palloliiton kanssa koonneet tietopaketin aloittelevan jalkapalloilijan vanhemmille, kannattaa tutustua verkkokurssiin futistartti.fi