Etelä-Pohjanmaa: LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa jo lähes joka toisen eteläpohjalaisen elämänturvayhtiö

26.2.2020 - Talous

Juha Antikainen

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan asiakasmäärä ja samalla myös markkinaosuus kasvoi vuonna 2019. Markkinaosuus oli vuoden lopussa 45,6 % (Trafi). LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 55,3 miljoonaan euroon ja korvauksia maksettiin 36,0 miljoonaa euroa. Liikevoitto oli 5,4 miljoonaa. Yhtiön tase nousi 209,5 miljoonaan euroon.

Vuosi 2019 oli LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalle kokonaisuutena tuloksellisesti hyvä. Sijoitustoiminnan tuotot olivat käyvin arvoin 7,4 prosenttia. LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan sijoituksista on omaan maakuntaan kohdistunut noin 18 miljoonaa euroa. Vertailukelpoinen yhdistetty kulusuhde ilman perustekorkokulua oli 96,8 prosenttia. Kokonaistulos vertailukelpoisena kasvoi yli 15 miljoonaan euroon. Keskittämisetuina asiakkaille jaettiin 3,2 miljoonaa euroa. Toiminta tehostui ja sen myötä vertailukelpoinen toimintakulusuhde parani 0,4 prosenttiyksikköä. Vertailukelpoinen riskisuhde ilman perustekorkokulua kasvoi 62,1 %: iin. Riskisuhde kuvaa korvausmenon suhdetta maksutuloon.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan asiakasmäärä oli vuoden lopussa 93.827, mikä on 630 asiakasta enemmän kuin vuotta aiemmin. – Olemme viime vuosien aikana panostaneet kykyymme palvella alueen yrityksiä entistäkin paremmin. Tämä näkyi myös vuoden 2019 tuloksessa, sillä merkittävä osa liiketoiminnan kasvusta tuli yrityssektorilta, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan toimitusjohtaja Juha Antikainen.

- Taloudellinen tulos ja markkinaosuuden kasvu osoittavat, että eteläpohjalaiset asiakkaat arvostavat paikallista lähellä olevaa palveluamme, toteaa Antikainen. Vuonna 2019 asiakkaiden suositteluindeksi parani edelleen ja oli nyt 76 %. Hyvä asiakaskokemus on näkynyt myös merkittävästi alentuneena asiakaspoistumana. Markkinaosuuden ollessa jo lähes 50 % on luonnollista, että asiakkaamme odottavat palvelua kaikissa kanavissa. Alueyhtiön oma, koko maakunnan kattava palveluverkko, on toimintamme kivijalka, vakuuttaa Antikainen.

- LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan digicenter, jonka toiminta käynnistyi vuoden 2018 alussa Seinäjoelle, on saatu hyvin käyntiin ja kykymme tuottaa laadukasta puhelinpalvelua asiakkaillemme on parantunut. Nykypäivän asiakkaat odottavat myös laadukasta mobiili- ja verkkopalvelua. Tältä osin palvelukykymme parani viime vuonna merkittävästi, kun LähiTapiola-ryhmässä otettiin käyttöön Elämänturvasovellus, toteaa Antikainen. Olemme myös yksinkertaistaneet asiakkaidemme korvausprosessia. Sairaustapauksissa tehokkaan avun saamiseksi asiakkaillamme on käytössään yhteistyökumppaniemme kanssa toteutetut TerveysHelpin ja LemmikkiHelpin etähoitopalvelut.

LähiTapiola Etelä-Pohjanmaalla henkilöstömäärä oli vuoden 2019 lopussa 128. - Henkilöstö on keskeinen voimavara, että voimme jatkossakin tarjota asiantuntevaa palvelua maakunnan eri osissa. Henkilöstön työhyvinvointiin ja osaamisen kehittämiseen kiinnitetäänkin erityistä huomiota, kertoo Antikainen.

Elämänturvastrategia vuosille 2019 - 2021 on hyväksytty ja olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin arjen kumppani elämänturvassa. Elämänturvastrategiamme mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- sekä hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, joiden avulla suomalaisten arjesta tulee entistä turvallisempaa, taloudellisesti menestyksekkäämpää ja terveempää. Olemme järjestäneet vuonna 2019 asiakkaillemme työturvallisuuskorttikoulutuksia, hätäensiapukoulutuksia ja sammutintarkastuspäiviä. Etelä-Pohjanmaalla hätäensiapukoulutuksen sai viime vuonna 1.240 viidesluokkalaista ja tänä vuonna koulutuksia jatketaan uusille oppilaille. Sammuttimia tarkistettiin yli 6.000 kpl 26 sammutintarkastustapahtumassa Etelä-Pohjanmaalla. Nämä ovat niitä käytännön toimia, joilla eteläpohjalaisten arjesta tulee turvallisempaa.

Elämänturvayhtiönä panostamme yhä enemmän asiakkaidemme terveyden kokonaisvaltaiseen ylläpitämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn. Vuonna 2019 julkaistiin LähiTapiola-ryhmän yhteistyökumppanin Mehiläisen tekemä ostotarjous terveysalan yhtiöstä Pihlajalinnasta. LähiTapiola-ryhmä on suurena suomalaisena osaomistajana molemmissa yhtiöissä. Toteutuessaan kauppa tulee parantamaan LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan asiakkaiden terveyspalveluja, kertoo Antikainen.

- Tarjoamme asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisempia palveluita myös autoilun osalta. LähiTapiola Rahoitus Oy:n kannattava kasvu jatkui vahvana ja yhtiön uusmyynnin markkinaosuus oli joulukuussa lähes 20 prosenttia. LähiTapiola Rahoitus on rahoitusmyynniltään maamme kolmanneksi suurin autorahoittaja. Yhtenä LähiTapiola –ryhmän ajoneuvovakuutusyhtiönä olemme LähiTapiola rahoitus Oy:n suurimpia osakkeen omistajia, toteaa Antikainen.

Lisätietoja
LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa
Toimitusjohtaja Juha Antikainen
Puh 0400 595625