Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Länsi-Suomeen syntyy uusi Elämänturvayhtiö: LähiTapiola Länsi-Suomi

28.1.2020 - Talous

Länsi-Suomen talousalueelle on syntymässä ensi vuoden alussa uusi yhtiö, kun kaksi LähiTapiolan yhtiötä yhdistyvät. Jo nyt samalla talousalueella toimivien LähiTapiola-ryhmän yhtiöiden yhdistymisellä tavoitellaan entistä parempaa asiakaskokemusta, kattavampaa palveluverkostoa ja samalla se luo uusia ammatillisia kehittymismahdollisuuksia henkilöstölle. Uusi yhtiö aloittaisi toimintansa 1. tammikuuta 2021.

LähiTapiolan kaksi erittäin lähellä toisiaan maantieteellisesti sijaitsevaa yhtiötä LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunta suunnittelevat yhdistymistä.

- Toimimme yhdessä tällä hetkellä alueella, joka yltää aina Uudestakaupungista Ikaalisiin ja yhtiöiden kotipaikkojen Rauman ja Porin välillä on vain 50 kilometriä. Tavoitteenamme on parantaa koko alueen yhtenäisyyttä. Suunnitelman lähtökohtana ovat asiakkaidemme elämänturvaamiseen liittyvät tarpeet ja niihin vastaaminen mahdollisimman tehokkaasti. Yhdistymisessä syntyvä yhtiö kantaa nimeä LähiTapiola Länsi-Suomi ja sen kotipaikka on Pori, sanoo uuden

LähiTapiola Länsi-Suomen tuleva toimitusjohtaja Pasi Aakula.
Uuden yhtiön tavoitteena on entistä paremman palvelun mahdollistaminen asiakkaille. Välittömiä henkilöstövaikutuksia tai vaikutuksia asiakkaiden asiointiin ei ole tiedossa.

- Haluamme, että molempien yhtiöiden henkilöstö pääsee suunnittelemaan uutta syntyvää yhtiötä heti alusta alkaen. Meille on erittäin tärkeää, että työntekijämme tulevat kuulluksi ja yhdistymisen tarkempi käytännön suunnittelu etenee henkilöstön kanssa käytävässä tiiviissä vuorovaikutuksessa. Kerromme asiasta lisää viimeistään kevään yhtiökokousten jälkeen toukokuussa, kertoo uuden LähiTapiola Länsi-Suomen tuleva talousjohtaja Jussi Seppälä.

Asiakaskäyttäytymisen muutos haastaa meitä muuttumaan
Asiakkaat haluavat henkilökohtaista palvelua etenkin laajempiin elämänturvaan liittyvien asioiden kanssa, kuten vaikkapa säästämiseen tai terveyteen liittyvissä kysymyksissä.

- Asiakkaamme asioivat helpommissa vakuutusasioissa yhä enenevässä määrin digitaalisissa kanavissa. Uuden yhtiön myötä palvelu myös näissä kanavissa paranee. Konttoreihin tullessaan asiakkaat haluavat laajempaa elämänturvasuunnittelua ja kuulla esimerkiksi säästämiseen liittyvistä ratkaisuista. Jatkossa pystymme kehittämään näitä ja muita palveluitamme koko Länsi-Suomen laajuisesti. Olemme alan ainoa yhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen kattavan palveluverkoston aina henkilökohtaiseen palveluun asti nopeasti ja paikallisesti, Pasi Aakula kertoo.

Suunnitellut muutokset astuvat voimaan vuoden 2021 alusta.
LähiTapiola Lännen ja LähiTapiola Satakunnan hallitukset allekirjoittivat yhdistymissuunnitelman tiistaina 28. päivänä tammikuuta. Molemmat yhtiöt palvelevat laajasti alueensa henkilö-, yritys- ja maatila-asiakkaita. Yhtiöiden juuret ulottuvat yli 130 vuoden taakse.

LähiTapiola Länsi-Suomi pähkinänkuoressa:

  • maksutulo 72 M€
  • asiakkaita yli 100.000
  • toimialueen markkinajohtaja (liikennevakuutus 41 %)
  • sijoitusomaisuus 275 M€
  • työllistää n. 160 henkilöä