Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pohjanmaa: LähiTapiola Pohjanmaa lahjoittaa 10000 € Hope ry:lle

17.12.2019 - Talous

LähiTapiola Pohjanmaan käyttörahastosta lahjoitetaan 5 000 € Hope Ry:n Kokkolan paikallistoimintaan ja 5 000 € Vaasan paikallistoimintaan. Lahjoitusten kautta LähiTapiola Pohjanmaa haluaa olla vahvemmin vaikuttamassa paikalliseen elinvoimaan ja turvaamassa alueen tulevaisuutta.

- Olemme paikallinen yritys ja haluamme toimia entistä vahvemmin alueemme hyväksi. Haluamme auttaa, silloin kun meillä on siihen mahdollisuus. Haluamme edistää pohjanmaalaisten hyvinvointia tukemalla paikallisten yhdistysten ja yhteisöjen toimintaa, LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala sanoo.

- Hope toimii vapaaehtoisvoimin yhdessä yhteiseksi hyväksi. Teemme todeksi unelmaa siitä, että lapsilla olisi Suomessa tasa-arvoisemmat mahdollisuudet hyvään arkeen. Jaamme vähävaraisille ja kriisin kokeneille perheille konkreettisia vaate- ja tavaralahjoituksia, sekä lapsille ja nuorille harrastustukea ja vapaa-ajan elämyksiä, sanoo Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

Rahat, jotka LähiTapiola lahjoittaa, menee suoraan Hope ry:n harrastustoimintaan. 5000 euron lahjoitus takaa sen, että vähintään 16 lasta saavat harrastaa vuoden ajan, mutta lahjoitus voi tukea useammankin lapsen harrastustoiminnan.

- Hope syntyi vuonna 2009 perustajiemme, muutaman äidin, tahdosta synnyttää konkreettinen hyvän kierre ja antaa lapsille tasa-arvoisemmat mahdollisuudet arkeen. Olemme poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia ja toimimme 20 paikallistoimijan välityksellä eri puolilla Suomea, muun muassa Vaasassa ja Kokkolassa, Hostila jatkaa.

Yhteiskuntavastuuta ja keskinäisyyttä

LähiTapiola Pohjanmaa siirtää vuosittain käyttörahastoon osan yhtiön edellisen tilikauden mahdollisesta voitosta. Lahjoitusten valmisteluun on perustettu yrityksessä oma toimikunta, joka tekee lahjoitusehdotukset hallitukselle. Päätökset lahjoitusten saajista tekee yhtiön hallitus. LähiTapiola Pohjanmaa toimii turvallisuuden, terveyden ja talouden alueilla, joten tuettavien kohteiden tulee liittyä näihin aiheisiin.

- Yhteiskuntavastuu merkitsee meille aktiivista osallistumista lähiyhteisöjen ja yhteiskunnan kehittämiseen. Tärkeintä on, että tuettava kohde on yleishyödyllinen ja tekee jotakin alueen elinvoiman hyväksi. Asukkaiden viihtyvyyden ja hyvinvoinnin pitää lisääntyä kohteen kautta, Haarala sanoo.

Aikaisemmin LähiTapiola Pohjanmaa on tehnyt lahjoituksia muun muassa Vaasan ammattikorkeakoululle, Yrkeshögskolan Novialle ja Centria ammattikorkeakoululle. LähiTapiola Pohjanmaa tukee myös lukuisia toimialueensa liikunta- ja kulttuuritoimintaa pienemmillä summilla.

- Taloudellinen tuki on yksi keino, jolla LähiTapiola toteuttaa yhteiskuntavastuuta. Tällä tavalla voimme ohjata varoja ihmisille tärkeiden yhteisöjen ja toiminnan tukemiseen, sanoo Pasi Haarala.