Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Helppoa hyväntekeväisyyttä arjen aktiivisuudella

25.11.2019 - Terveys

Iso osa suomalaisista osallistuu hyväntekeväisyyteen jossain muodossa. Mahdollisuuksia ja kohteita on monia, mutta miltä tuntuisi kerätä rahaa hyväntekeväisyyskohteelle omalla arkiaktiivisuudella? LähiTapiola tuo hyväntekeväisyyden osaksi asiakkaidensa arkea, jotta jokaisella olisi matala kynnys sen aloittamiseen. Tee hyvää muille on toisenlainen hyväntekeväisyyspalvelu - osallistut hyväntekeväisyyteen edistämällä hyvinvointiasi. Hyväntekeväisyyshaasteissa kannustetaan käyttämään mittareita, joilla voi seurata omaa arjen hyvinvointiaan. Haasteen lopussa kerätty summa luovutetaan LähiTapiolan toimesta hyväntekeväisyysjärjestölle.

- Mielestämme elämänturva kuuluu kaikille ja haluamme tehdä osamme paremman arjen puolesta. Palaute haasteisiin osallistuneilta on ollut erinomaista, lähes kaikki ovat kokeneet osallistumisen helpoksi. Haluamme, että asiakkaamme voivat osallistua ja vaikuttaa helposti ja konkreettisesti, kertoo LähiTapiolan asiantuntija Heli Neuvonen.

Viime vuonna yhden haasteen aikana kerättiin SPR Nuorten turvataloille 1330 euroa. Tämän avulla voitiin tarjota 133 nuorelle turvallinen aloitus päivään aamiaisen muodossa. Lisäksi muilla haasteilla on tuettu muun muassa Syöpäsäätiön ja Suomen luonnonsuojeluliiton toimintaa.

- Tee hyvää muille -konsepti on mielenkiintoinen ja se vastaa hyvin lahjoittajien toiveisiin: hyvän tekemisen pitää olla helppoa. Haaste motivoi ja herättää toimimaan tärkeiden asioiden puolesta. Ja mikä parasta, hyvän tekemisestä saa myös itselleen hyvän mielen, kehuu Suomen Punaisen Ristin Anna Laurinsilta.

Tee hyvää muille on osa HyvinvointiHelppiä, joka on LähiTapiolan kehittämä hyvinvointipalvelukokonaisuus. HyvinvointiHelppi on liitettävissä henkivakuutukseen, työkyvyttömyyden vakuutuksiin tai vakavan sairauden vakuutukseen. Palvelun tarkoituksena on lisätä asiakkaidemme hyvinvointia, sillä jo pienet teot arjessa edistävät terveyttä. Lue lisää HyvinvointiHelpistä.

- Haluamme pitää asiakkaamme terveinä ja toimintakykyisinä mahdollisimman pitkään, minkä vuoksi tarjoamme keinoja näiden edistämiseen. On kaikkien etu, että asiakkaamme voivat hyvin, toteaa Neuvonen.

Hyväntekeväisyyshaasteita aiotaan järjestää jatkossa vielä säännöllisemmin, sillä niiden on todettu motivoivan asiakkaita terveellisempiin elämäntapoihin. HyvinvointiHelpin käyttäjillä on myös mahdollisuus vaikuttaa mielestään merkityksellisten hyväntekeväisyyskohteiden valintaan. Hyväntekeväisyyshaasteet sekä muut hyvinvointipalvelut löytyvät LähiTapiolan TerveysHelppi-sovelluksesta, osiosta HyvinvointiHelppi.

Hyväntekeväisyyshaasteisiin ollaan tyytyväisiä myös hyväntekeväisyysjärjestöissä: ”Kiitos, että osallistutte haasteisiin ja teette hyvää muille. Pitäkää samalla hyvää huolta myös itsestänne!” kiittää Laurinsilta.

Tärkeimpien vuoksi saattaa unohtua yksi: Sinä itse.

Onko joku riippuvainen toimeentulostasi? Oletko koskaan ajatellut, miten läheisesi selviäisivät taloudellisesti, jos sinulle tapahtuisi jotain?

Lue lisää