LähiTapiola antaa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin käyttöön yli 160-vuotiaan arvoviulun

7.11.2019 - Yhteiskunta

LähiTapiola LokalTapiola

Kokkolassa kotiansa pitävä 20:n soittajan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri saa käyttöönsä LähiTapiolan omistaman Vuillaume-arvoviulun. Soitin on arvostetun soitinrakentajan Jean-Baptiste Vuillaumen 1850-luvulla valmistama huippuviulu.

LähiTapiola tukee kulttuuria monipuolisesti sen eri muodoissa. Musiikillisen yhteistyön lisäarvo rakentuu muun muassa yhteisöllisyydelle ja sosiaalisuudelle. Kulttuurin tukeminen on osa LähiTapiolan yritysvastuuta.

- LähiTapiolalle taiteen ja kulttuurin monipuolinen tukeminen on tärkeää. Olemme strategiassamme keskittyneet elämänturvaan sen kaikissa eri muodoissa. Asiakkaidemme omistamana yhtiönä teemme päivittäin työtä asiakkaidemme taloudellisen mutta myös henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin eteen ja sen turvaamiseksi. Vuosien saatossa olemme hankkineet omistukseemme muutamia arvoviuluja, jotka ovat lainassa maamme eturivin orkestereilla, sanoo LähiTapiola Pohjanmaan toimitusjohtaja Pasi Haarala.

LähiTapiola Henkiyhtiön omistukseensa hankkima viulu on 1800-luvun Euroopassa arvostetuimpiin kuuluneen ranskalaisen soitinrakentajan Jean-Baptiste Vuillaumen (1798-1875) rakentama yksilö vuodelta 1850.

Huippuviulistit arvostavat Vuillaumen rakentamia viuluja. Kun erinomainen viulisti saa käteensä loistavan viulun, hänellä on mahdollisuus yltää parhaisiin tuloksiin.

Vuillaumen Stadivarius- ja Guamerius-kopioita on ollut käytössä muun muassa seuraavilla viulutaiteilijoilla: Fritz Kreisler, Ruggiero Ricci, Isaac Stern, Pinchas Zukerman, Hilary Hahn, Nemanja Radulovic ja Nikita Boriso-Giebsky.

- Vuillaumen kaltaisen arvoviulun luovuttaminen orkesterimme käyttöön on hieno kädenojennus LähiTapiolalta. Kamariorkesterissa tällaisen huippuviulun sointi ja klangi pääsevät erityisen hyvin esille, koska ohjelmistossamme on paljon teoksia, joissa yksittäisen soittajan ääni kuuluu eri tavalla kuin vaikka isossa sinfoniakokoonpanossa. Viulu pääsee orkesterissamme konserttimestarimme Reijo Tunkkarin taitaviin käsiin ja yleisö pääsee iloitsemaan sen soinnista jo marraskuun tulevissa konserteissa, kertoo Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin intendentti Marjukka Puutio.