Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Satakuntalainen työyhteisö tekee hyväntekeväisyyttä auttaakseen muita ja samalla tulevat itse onnellisemmiksi

30.9.2019 - Yhteiskunta

Jarkko Villasen tuttu kirjoitti sosiaaliseen mediaan, ettei lähimmäisistä nykypäivinä pidetä enää huolta, että hän koittaa käydä auttamassa 90-vuotiasta naapuriaan Taisto Lindqvistiä niin usein kuin ehtii, mutta tarvitsisi siihen apua. Villanen vastasi siihen, että me voisimme tulla työkavereideni kanssa auttamaan.

LähiTapiola Satakunta otti tänä vuonna käyttöön palkallisen hyväntekeväisyyspäivän mahdollisuuden henkilöstölleen. Hyväntekeväisyyttä saa käydä tekemässä valitsemassaan paikassa tai ulkopuolelta tulleista ideoista valiten, jokainen työntekijä saa tehdä yhden päivän vuodessa. Käytäntö lähti liikkeelle henkilökunnan pyynnöstä osallistua yhteiskuntavastuullisiin tekoihin ja tekemään hyvää lähialueillaan.

- Haluamme olla mukana kantamassa vastuuta yhteiskunnastamme, pienilläkin teoilla pystymme tekemään paljon hyvää. Perinteisen rahallisen sponsoroinnin sijaan annoimme Taistolle työvoimaa, sillä raha ei aina ratkaise kaikkea, vaan ihmisten tekemä työ ja antama tuki saattavatkin olla arvokkaampia, kertoo LähiTapiola Satakunnan toimitusjohtaja Pasi Aakula.

LähiTapiola Satakunnasta Rauno Rajamäki (vahinkotarkastaja), Essi Koivisto (assistentti) sekä Pasi Aakula (toimitusjohtaja) lähtivät Jarkko Villasen (asiakkuuspäällikkö) mukaan Taiston luokse pihahommiin. He laittoivat kolme motillista puita talvisäilytykseen, hakkasivat halkoja, ajoivat nurmikkoa, siistivät puskittuneen pihan ja jättivät takapihan kaiken kaikkiaan siistiin kuntoon. Taisto ei enää itse pysty ylläpitämään ison omakotitalon pihaa niin siistinä kuin ennen.

- Olen itse rakentanut tämän talon 50-luvulla. Tämä apu, on hienointa mitä voin saada, kertoo talonomistaja Taisto Lindqvist.

Henkilökunta kokee saavansa hyväntekeväisyydestä myös itselleen hyvän mielen, nämä tempaukset ovat myös vaihtelua muihin työpäiviin. Hyväntekeväisyys lisää onnellisuuden tunnetta ja samalla on nostanut työyhteisön ylpeyttä omasta työpaikasta.

- Jaoin päivästä omassa sosiaalisessa mediassani ja moni ystäväni oli ihmeissään, että saako teillä tehdä tuollaisia juttuja työpäivänä, LähiTapiola Satakunnan assistentti Essi Koivisto naurahtaa.
Kuten monia muitakaan juttuja, niin tätäkään hyväntekeväisyys päivää ei saatu ilman apuvoimia tehtyä valmiiksi vaan haastoimme vielä Porin Vapaaehtoisen Palokunnan mukaan. Porin VPK lähti mielellään mukaan Taiston luokse puhdistamaan rännit, joita hän ei itse ole päässyt puhdistamaan muutamaan vuoteen.

- Me lähdimme mukaan koska paikallinen hyväntekeminen ja auttaminen ovat meillekin tärkeitä teemoja, emme me tietenkään kaikkialle ehdi mutta aina kun on mahdollista, niin osallistumme tällaisiin tempauksiin, kiittelee Porin vapaapalokunnan ensimmäinen apulaispäällikkö Lauri Turtola.

Tänä syksynä hyväntekeväisyys on laajentunut LähiTapiola ryhmässä ja lähialueellakin on saatu haastettua toimijoita mukaan.

- Haluamme haastaa kaikki paikalliset yritykset tekemään hyvää. Kaikki satakuntalaiset taas haastamme ehdottamaan meille seuraavia hyväntekeväisyyskohteita LähiTapiola Satakunnan Facebook sivuilla, huikkaa Pasi Aakula.