LähiTapiola palkitsi turvallisuusosaajan Taitaja2019-kilpailussa – voiton vei Miro Hirsimäki

23.5.2019 - Turvallisuus

LähiTapiola LokalTapiola

LähiTapiola on myöntänyt Turvalliset työtavat –palkinnon valtakunnallisessa nuorten ammattitaitokilpailussa Joensuussa. Palkintoa on myönnetty tunnustuksena erinomaisesta työturvallisuustyöstä jo yli 10 vuoden ajan.

Taitaja2019-kisat järjestettiin 21.-23.5.2019 Joensuu Areenalla. Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma ja valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, joka järjestetään vuosittain. Kilpailuun voivat osallistua kaikki kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisessa peruskoulutuksessa opiskelevat nuoret.

Nuoret tulevaisuuden huipputekijät ja ammattilaiset kilpailevat vuosittain oman alansa Suomen mestaruudesta 43 lajissa yli neljänsadan kilpailijan voimin

Osassa kilpailulajeista nähdään myös kansainvälisiä kilpailijoita sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijoita näyttämässä osaamistaan. Taitaja-tapahtumassa yleisö pääsee seuraamaan ammattiin opiskelevien nuorten kilpailuja. Tapahtumassa voi myös tutustua eri ura- ja koulutusvaihtoehtoihin ja miettiä omaa ammatinvalintaa.

Paino työturvallisuusosaamisessa ja kyvyssä ennakoida riskejä

LähiTapiola palkitsee tapahtumassa Turvalliset Työtavat –palkinnolla opiskelijan, joka on osoittanut kisojen aikana erinomaista työturvallisuusosaamista ja kykyä ennakoida riskejä.
Tänä vuonna LähiTapiolan palkinnon saajaksi valittiin Kuljetuslogistiikka-lajissa finalisti Miro Hirsimäki Seinäjoen Koulutuskuntayhtymä SEDU:sta tunnustuksena erinomaisesta työstä. Lajissa vaaditaan muun muassa ennakoivan ajon ja muuttologistiikan taitoja, asiakaspalveluosaamista sekä ajoneuvon ja laitteiden hyvää hallintaa.

Myönnetty Turvalliset työtavat -palkinto on 300 euron suuruinen sijoitus LähiTapiola Hyvinvointi-sijoitusosakerahastoon.

- Palkinnolla haluamme viestiä sitä, että hyvinvoinnista ja turvallisuudesta huolehtiminen on ammattitaidon ja osaamisen perusta, jolle elinikäinen ja yrittäjähenkinen osaaminen rakentuu. Rahasto kasvaa korkoa, kuten osaamisen ja ammattitaidonkin kehittäminen. Se on Elämänturvaa, kertoi LähiTapiolan johtava asiantuntija Jonna Lahtinen palkitsemistilaisuudessa.