Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Uusimaa: LähiTapiola Uusimaan tulos 2018: Asiakkaidemme elämänturvan kasvattaminen hyvässä vauhdissa

1.3.2019 - Talous

LähiTapiola Uusimaa rakentaa luottamukseen ja vuorovaikutukseen perustuvia asiakassuhteita, joiden ansiosta asiakkaamme voivat paremmin onnistua elämänturvassaan. Elämänturva on toimintamme keskiössä. Se tarkoittaa, että asiakkaidemme saatavilla on kokonaisvaltaisia ja ennakoivia palveluja terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla.

Vuosi 2018 sujui ympäristöolosuhteet huomioiden hyvin. Asiakkaidemme tyytyväisyys tuotteisiimme ja palveluihimme parani entisestään. Korvausmenot olivat kasvussa, mutta suuremmilta myrskyvahingoilta vältyttiin. Suhteessa kasvaneeseen vakuutusmaksutuloon korvauskustannukset pysyivät kuitenkin normaalilla tasolla. Haastava sijoitusympäristö vaikutti sijoitustuottoihimme.

Vuosi 2018 oli LähiTapiola Uusimaalle tuloksellisesti hyvä. Ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 51,9 miljoonaan euroon. Sijoitustoiminnan tuotto oli -0,5 prosenttia ja yhdistetty kulusuhde oli 93,2 prosenttia. Liikevoitto oli 7,0 miljoonaa euroa. Asiakkaille maksettiin korvauksia 35,1 miljoonaa euroa. Keskittämisetuina asiakkaille jaettiin noin 4,1 miljoonaa euroa.
Suomalaiset autoilija luottavat LähiTapiollaan vahvasti. Liikennevakuutuskantamme jatkoi kasvuaan, vaikka edellisen vuoden historiallisen suuriin kasvulukuihin ei ylletty. Asiakkaidemme liikennevakuutusten siirto vuonna 2017 LähiTapiola Vahinkoyhtiöstä alueyhtiöihin on parantanut osaltaan asiakaskokemusta ja alueellista kilpailukykyä.
Tarjoamme asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisempia palveluita autoiluun ja perustimme keväällä 2018 LähiTapiola Rahoitusyhtiön. Vuoden aikana LähiTapiola Rahoituksen myynti on kasvanut vahvasti.

Maatilayrittäjien henkinen ja fyysinen jaksaminen on noussut suureksi puheenaiheeksi. Elämänturvayhtiönä haluamme olla tukemassa maatilayrittäjäasiakkaidemme jaksamista ja siksi lanseerasimme maatilayrittäjille suunnatun työkykypalvelun. Lisäksi osallistuimme kumppanina Maatilayrittäjien eläkelaitoksen Melan maatilayrittäjien henkistä jaksamista edistävään Välitä viljelijästä –ohjelmaan.

Maatilayrittäjien talouden palvelumme ovat laajentuneet vuoden aikana, kun pankkikumppanimme Säästöpankki tarjoaa maatilarahoitusta paikallisilla palveluillaan. Markkinajohtajuutemme maatilavakuutuksissa vahvistui edelleen.

Elämänturvastrategia vuosille 2019-2021 on valmistelussa ja olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin arjen kumppani elämänturvassa. Elämänturvastrategiamme mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, joiden avulla suomalaisten arjesta tulee entistä turvallisempaa, taloudellisesti menestyksekkäämpää ja terveempää. Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti ja digitaalisuutta sekä asiakasymmärrystä hyödyntäen. Osaava henkilöstömme mahdollistaa asiakkaidemme hyvän ja huolehtivan palvelun jatkossakin.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätietoja
LähiTapiola Uusimaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
Toimitusjohtaja Erik Valros
puh. 050 360 3792
erik.valros@lahitapiola.fi