Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Pohjoinen: LähiTapiola Pohjoisen tulos 2018: korvauksia maksettiin ennätysmäärä

28.2.2019 - Talous

Elämänturvayhtiö LähiTapiola Pohjoisen vuotta 2018 leimaa omistaja-asiakkaille maksettujen korvausten ennätysmäärä, yhteensä 50,4 miljoonaa euroa lähes 43 000 eri vahingosta. Yhtiö on toteuttanut tärkeintä perustehtäväänsä, omistaja-asiakkaan riskin kantamista ja korvausten maksamista sattuneista vahingoista. Lisäksi haastava sijoitusympäristö vaikutti sijoitustuottoihimme. Kokonaisuutena vuosi 2018 sujui ympäristöolosuhteet huomioiden hyvin.

Vahinkovuoden taustalla kansantalouden hyvä vire

Nousukaudella tyypillisesti korvausmenot kasvavat. Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla sattuneiden vahinkojen suuren määrän taustalla on mm. hyvästä taloudellisesta tilanteesta johtuva lisääntynyt liikkuvuus; kun ajetut kilometrit kasvavat, myös liikenne- ja kaskovahinkoja tulee enemmän. Erilaiset sääilmiöt kuten myrskyt ja suuret lumimäärät aiheuttivat myös aineellisia vahinkoja. Lisäksi omistaja-asiakkaille tarjottava TerveysHelppi-palvelu madaltaa kynnystä lääkäripalvelujen käyttämiseen; vuoden aikana palvelimme asiakasta Pohjoisen alueella TerveysHelpissä yli 5400 kertaa. Yhteensä vahinkoja sattui LähiTapiola Pohjoisen alueella kappaleina 4500 enemmän kuin vuonna 2017.

Tavoitteena vahingottomuus

Elämänturvayhtiönä LähiTapiola Pohjoinen panostaa ennaltaehkäisevään työhön ja vahingottomuuteen. Kansalaisille ja yrityksille on tarjottu maksutonta koulutusta esim. paloturvallisuudessa ja ensiaputaidoissa, ja laajalla sammutintarkastuskiertueella on tarkastettu yli 2500 omistaja-asiakkaan käsisammuttimen toimivuus. Maatilayrittäjien uupumuksen ennaltaehkäisemiseksi olemme kumppanina Maatilayrittäjien eläkelaitoksen Melan maatilayrittäjien henkistä jaksamista edistävässä Välitä viljelijästä -ohjelmassa. Panostamme yhä enemmän asiakkaidemme terveyden kokonaisvaltaiseen ylläpitämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn, ja olemme kasvattaneet omistustamme terveyspalveluyhtiö sekä Mehiläisessä että Pihlajalinnassa. Yhteiskunnallisena teemana olemme korostaneet liikenneturvallisuutta erityisesti liittyen kännykän turvalliseen käyttöön ajon aikana.

Pohjoisen alueen elinvoimaisuus ja vastuu lähiyhteisöstä korostuu

LähiTapiola Pohjoinen teki vuonna 2018 yhteiskuntavastuutekoja, joiden tavoitteena oli ylläpitää Pohjois- ja Keski-Pohjanmaan elinvoimaisuutta ja työllisyyttä sekä toisaalta tukea lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia alueella. Lahjoitimme yhteensä 165,5 tuhatta euroa Oulun ammattikorkeakoululle sekä Centria-ammattikorkeakoululle ja Liikuntaa Läpi Sukupolvien -toimintaan. Lanseerasimme myös Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin, jonka kautta tuemme lasten ja nuorten harrastustoimintaa alueella.

LähiTapiola Pohjoisen avainluvut 2018

Vuosi 2018 oli LähiTapiola Pohjoiselle tuloksellisesti hyvä. Asiakasmäärät kehittyivät positiivisesti ja ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 68,5 miljoonaan euroon. Yhdistetty kulusuhde oli 96,5 prosenttia ja sijoitustoiminnan tuotto käyvin arvoin -0,4 prosenttia. Liikevoitto oli 10,4 miljoonaa euroa ja kokonaistulos -0,2 miljoonaa euroa. Asiakkaille maksettiin korvauksia 50,4 miljoonaa euroa. Keskittämisetuina asiakkaille jaettiin 5,2 miljoonaa euroa ja S-ryhmän bonuksena lisäksi 2,2 miljoonaa euroa.

Tarjoamme asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisempia palveluita autoiluun ja perustimme keväällä 2018 LähiTapiola Rahoitusyhtiön. Vuoden aikana LähiTapiola Rahoituksen myynti on kasvanut vahvasti.

Elämänturvastrategiamme mukaisesti tarjoamme yhä enemmän erilaisia ennakointi-, turvallisuus- ja hyvinvointiratkaisuja ja -palveluita, joiden avulla suomalaisten arjesta tulee entistä turvallisempaa, taloudellisesti menestyksekkäämpää ja terveempää. Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti ja digitaalisuutta sekä asiakasymmärrystä hyödyntäen. Osaava henkilöstömme mahdollistaa asiakkaidemme hyvän ja huolehtivan palvelun jatkossakin.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.