Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola myy toimistokorttelin Helsingin Vallilasta eQ Liikekiinteistöt erikoissijoitusrahastolle

9.1.2019 - Talous

LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö on myynyt toimistokorttelin, Teollisuuskatu 21:n, Helsingin Vallilasta eQ Liikekiinteistöt erikoissijoitusrahastolle 21.12.2018 allekirjoitetulla kaupalla.

Teollisuuskatu 21:ssa on vuokrattavaa pinta-alaa yhteensä noin 20.000 m2 ja kohteessa toimii muun muassa maksuliikennepalveluyhtiön Netsin Suomen pääkonttori.

Kaupan kohteena oleva kortteli on rakennettu alun perin vuosien 1977 ja 1984 aikana ja kokonaisuudessaan peruskorjattu 2009 vastaamaan toimistokäyttäjien nykyisiä tarpeita. Teollisuuskatu 21:n kehityksessä on panostettu erityisesti energiatehokkuuteen sekä asiakkaiden viihtyvyyteen ja kohteella on LEED Gold-tason ympäristösertifikaatti.

”Olemme tyytyväisiä toteutuneeseen kauppaan. Transaktio paransi LähiTapiola Henkiyhtiön kiinteistösalkun rakennetta, joka on ollut liian toimistopainotteinen”, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:n kiinteistösijoitusjohtaja Vesa Eskoli toteaa.

”Tavoitteemme on lisätä Helsingin niemen toimistojen osuutta salkussamme, johon Teollisuuskatu 21 vastaa erinomaisesti. Vallila on kulkuyhteyksiltään ja kasvavalta palvelutarjonnaltaan erittäin houkutteleva toimistokäyttäjille. Vallilan kehitys kaupunginosana on ollut erittäin myönteistä ja tämä tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa”, eQ Liikekiinteistöt -rahastosta vastaava sijoitusjohtaja Samuel Granvik sanoo.

Kauppahinta on yli 50 miljoonaa euroa. Mrec Oy toimi kaupassa LähiTapiolan neuvonantajana.