Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Kannatteletko minua hetken?

4.2.2021 - Terveys

”Mari, tuo ei ole normaalia. Sinun ei tarvitse sietää tuollaista käytöstä”, sanoi psykoterapeuttini pudottaen suuren taakan hartioiltani. Yksi käyntikerta auttoi minua jatkamaan sen hetkistä vaikeaa tilannettani vielä hetken.

Hakeuduin ensimmäistä kertaa terapiaan kaksikymppisenä. Olin jonkin aikaa kokenut pahaa oloa, joka ei tuntunut hellittävän. Ahdistavat ajatukset pyörivät päässäni ja minusta tuntui, että olin sekoamassa. Pitkän empimisen jälkeen löysin nuorten kriisipisteelle ja pääsin juttelemaan psykologin kanssa.

Oloni helpottui jo parin käyntikerran jälkeen ja ymmärsin, että ajatukseni, joita olin yksin pääni sisällä pyörittänyt, olivatkin ihan normaaleja nuoren ihmisen mietteitä. Ihmiseksi kasvamista. Tuohon aikaan vallalla oli käsitys, että terapia on vain heikoille ja ”hulluille”. Että vain ihmiset, joilla on asiat todella huonosti hakeutuvat sinne. Avun pyytäminen mielen pahoinvointiin koettiin myös häpeällisenä. Myös minä ajattelin niin. Tämän kokemuksen jälkeen suhtautumiseni terapiaan kuitenkin muuttui.

Vuosien varrella olen käyttänyt muutaman kerran keskusteluapua elämän kriisi- ja muutostilanteissa. Tukeutuminen terapiaan on ollut ratkaisevassa asemassa silloin, kun olen tarvinnut ulkopuolista näkökulmaa ja ymmärrystä omaan tilanteeseeni. Tänä päivänä olenkin sitä mieltä, että ihan jokaiselle tekisi hyvää pohtia itseään, heikkouksiaan ja vahvuuksiaan sekä elämäänsä jonkun ammattilaisen kanssa.

Harmillisesti terapiaan hakeudutaan edelleen liian myöhään. Työssäni coachaan esihenkilöitä. Työaikani ei riitä tekemään sitä kokopäiväisesti, joten olen suositellut muutamille hakeutumista terapiaan. Useat kokevat edelleen, että ”ei mun asiat vielä niin huonosti ole”. Eli ihmiset hakeutuvat avun piiriin vasta sitten, kun ongelmat ovat jo kasvaneet todella suuriksi.

LähiTapiolan strategian yksi painopisteistä on hyvinvoiva ja osaava henkilöstö. Mielenterveysongelmista johtuvat sairauspoissaolojen kustannukset ovat jatkaneet myös meillä kasvuaan viimeisten vuosien ajan. Ensisijaisena työhyvinvoinnin tukemisen keinona näen esihenkilötyön/johtamisen kehittämisen, osaamiseen panostamisen ja erityisesti työn muokkaamisen ja tavoitteiden kirkastamisen. Aina nämä keinot eivät kuitenkaan riitä.

Helmikuun toisella viikolla (8.2.) aloitamme LähiTapiolan Espoon yhtiöissä LähiSparri –pilotin yhdessä työterveyskumppanimme Mehiläisen ja psyykkisen hyvinvoinnin keskus Kompin kanssa. Henkilöstöllämme on mahdollisuus hakeutua lyhytterapiaan nopeasti ja ilman lääkärin lähetettä tai esihenkilön lupaa.

Tutkimusten mukaan lyhyt psykoterapia on tehokas hoito- ja kuntoutusmuoto. Se on osoittautunut kustannustehokkaaksi keinoksi ylläpitää toiminta- ja työkykyä. Kelan, THL:n ja TTL:n selvitysten ja tutkimusten mukaan terapia edistää työelämässä pysymistä ja nopeuttaa siirtymistä työelämään sairausloman jälkeen. Lyhytterapia tuottaa pitkiä terapioita nopeammin kohenemista työkyvyssä (Lähde: www.komppi.net).

Terapia on siis yksi keino tukea henkilöstömme työkykyä ja jaksamista. Turun tuore arkkipiispa Mari Leppänen sanoi Me Naiset –lehdessä osuvasti:

”Eivät ihmisiä kiinnosta opilliset väännöt, vaan se yksinkertainen kysymys: näkeekö joku minut, kelpaanko minä. Jos minulla on hätä, onko joku, jonka puoleen voin kääntyä ja joka kantaa.”

Kaiman sanoihin on helppo yhtyä. Tähän kiteytyy mielestäni yksi tärkeimmistä ajatuksista, joka meillä (työ)elämässä usein unohtuu. Ihmisyyden syvässä ytimessä on tarve tulla nähdyksi, kuulluksi ja arvostetuksi. Elämän merkityksellisyys on puolestaan suorassa yhteydessä siihen, miten koemme työmme ja kuinka siinä suoriudumme.

Suurinta viisautta ja vahvuutta on ymmärtää ottaa apua vastaan ajoissa. Kriisit ja vastoinkäymiset ovat osa elämää. Meidän on hyvä ymmärtää, että mielen järkkyminen tai esimerkiksi uupuminen voi tapahtua ihan kenelle tahansa meistä. Silloin kun näin tapahtuu, toivon, että rinnallasi on ihminen, joka kannattelee sinua hetken.

Mari Keränen, johtamisen psykologiaan erikoistunut Business HR.