Mitä jos omalla arkiaktiivisuudella voisi tehdä hyvää muille?
5.4.2019 - Terveys
Iso osa suomalaisista osallistuu hyväntekeväisyyteen jossain muodossa. Mahdollisuuksia ja kohteita on monia, mutta miltä tuntuisi kerätä rahaa hyväntekeväisyyskohteelle omalla arkiaktiivisuudella?
Päivän aikana kertyneet askeleet kerryttäisivät varoja Syöpäsäätiön syöpätutkimukseen tai päivittäisen ruokarytmin seurannan avulla kasvattaisi pottia Suomen Punaisen Ristin nuorten turvatalolle? Älyhenkivakuutuksen mobiilisovelluksen käyttäjille tämä on mahdollista Tee hyvää muille -palvelun kautta.
Jokainen on varmasti kuullut, kuinka istumme liikaa ja liikumme liian vähän. Elintavoilla ja arkiaktiivisuudella on suuri merkitys omaan terveyteen, enemmän kuin geeneillä ja ympäristötekijöillä. Jo pienillä muutoksilla pystytään vaikuttamaan riskiin sairastua vakavasti. Hyväntekeväisyyshaasteissa kannustetaan käyttämään mittareita, joilla voi seurata omaa arjen hyvinvointiaan. Samalla kun asettaa henkilökohtaisia tavoitteita, voi kerryttää hyväntekeväisyyspottia. Esimerkiksi lisäämällä 10% enemmän askelia päivään, teet itsellesi sekä muille hyvää.
Tee hyvää muille -palvelussa järjestetään hyväntekeväisyyshaasteita useita kertoja vuodessa. Haasteissa pisteitä kertyy liikunnan, levon, ravinnon ja stressinhallinnan mittareita käyttämällä. Mittareiden kerryttämät pisteet muunnetaan euroiksi ja haasteen päättyessä kerätty potti luovutetaan hyväntekeväisyyskohteelle. Haasteeseen osallistuminen on helppoa, eikä oman osuutensa suorittaminen vaadi maratonin kaltaisia ponnistuksia. Pistepotin saa täyteen jo kymmenessä päivässä askeltamalla terveyssuositusten mukaiset 10 000 askelta päivässä. Koska hyvinvointi on kokonaisvaltaista, voi pisteitä kerryttää esimerkiksi myös nukkumalla riittävästi tai seuraamalla ruokarytmin säännöllisyyttä sovelluksessa.
Hyväntekeväisyys on ollut mukana Älyhenkivakuutuksessa jo sen alusta alkaen. Aikaisemmin järjestimme vuosittain yhden isomman kävelykampanjan, jonka päätteeksi asiakkaat saivat äänestää hyväntekeväisyyskohdetta, jonne kerätyt varat toimitettiin. Vuosi sitten saimme liikuttavat kiitokset, kuinka summalla oli autettu kahdensadan tukea tarvitsevan lapsen liikuntaryhmän oheistoimintaa.
Nykypalvelussa haluamme, että asiakkaamme voivat konkreettisesti osallistua ja vaikuttaa. Tammikuussa kysyimme sosiaalisen median kautta asiakkailtamme seuraavan kuun hyväntekeväisyyskohteen, jonka perusteella helmikuussa pottia kerättiin Suomen Punaisen Ristin ystävä- ja tukitoiminnalle. Olemme myös kysyneet haasteisiin osallistuneilta palautetta ja se on ollut erinomaista, kaikki vastaajat kokivat tämän sopivan hienosti osaksi Älyhenkivakuutusta. Kritiikkinä annettiin innokkaimpien halukkuus pystyä vaikuttamaan pottiin vielä enemmän, aktiivisimmat liikkujat toivoivat pystyvänsä keräämään vielä enemmän pisteitä. Älyhenkivakuutuksen asiakaslupauksemme on kuunnella ja kehittää palvelua palautteen perusteella. Palaute on täällä päässä otettu vastaan ja tarkoituksena on tuottaa siitä vielä monipuolisempaa ja merkityksellisempää asiakkaillemme.
Älyhenkivakuutus on LähiTapiolan kehittämä palvelukokonaisuus, jossa yhdistyy vakuutuksen tuoma taloudellinen turva sekä siihen liittyvät hyvinvointipalvelut. Hyvinvointipalvelut on tuotettu yhteistyössä luotettavien kumppaneidemme kanssa ja ne on koottu saataville Älyhenkivakuutuksen mobiilisovellukseen. Arjen aktiivisuus ja päivän aikana tehdyt valinnat vaikuttavat merkittävästi terveyteen ja hyvinvointiin. Elämänturvayhtiönä intressimme on pitää asiakkaamme terveinä ja toimintakykyisinä mahdollisimman pitkään, jonka vuoksi haluamme tarjota asiakkaillemme keinoja näiden edistämiseen. On kaikkien etu, että asiakkaamme voivat hyvin.
Lue lisää Älyhenkivakuutuksesta täältä.
Heli Neuvonen
asiantuntija
LähiTapiola Henkivakuutusyhtiö
"Mittareiden kerryttämät pisteet muunnetaan euroiksi ja haasteen päättyessä kerätty potti luovutetaan hyväntekeväisyyskohteelle."
Tärkeimpien vuoksi saattaa unohtua yksi: Sinä itse.
Onko joku riippuvainen toimeentulostasi? Oletko koskaan ajatellut, miten läheisesi selviäisivät taloudellisesti, jos sinulle tapahtuisi jotain?
Säästämällä suojaudut pikavipin noidankehän kirouksilta
4.4.2019 | Talous
Pikavippien valtavan suuret korko- ja muut kulut paisuttavat lainamäärän huomattavaksi. LähiTapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro kertoo, mitä pikavipeille pitäisi tehdä.
Henkivakuutus tuo turvaa, jos elämä yllättää
25.3.2019 | Talous
Elämältä toivoisi saavansa vain mukavia yllätyksiä. Mutta jos kohdalle sattuu epäonnea, saattaa koko perheen talous suistua raiteiltaan, LähiTapiolan asiantuntija Jenna Keto sanoo. Oletko miettinyt, miten oma perheesi selviäisi, jos toinen aikuisista sairastuisi vakavasti tai menettäisi pysyvästi työkykynsä?
Suomalaisten onnellisuuden salainen kaava
23.3.2019 | Talous
Suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa. LähiTapiolan yksityistalouden ekonomisti Hannu Nummiaro kertoo, miten suomalaiset selviytyivät Maailman onnallisuus -raportin mukaan onnellisuuden voittajiksi. Nummiaro toivoo onnellisuuden tuovan hyvää myös taloudelle.