Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

Ytimessä – miten muovaamme haavekuvistamme tavoitteiden kautta totta?

3.5.2018 - Elämänturva

Mitä on olla elämänturvan ytimessä? LähiTapiola Keski-Suomen liiketoimintajohtaja Sebastian Siukonen pohtii kirjoituksessaan, mistä nykyajan vakuutusturva koostuu.

Terveys – miten vaalia ja ennakoida, mitä on tuki ja turva, jos jotakin sattuu?
Läheiset, rakkaat – kuinka kulkea yhteistä matkaa, nauttia ja elää, elämää?
Ystävät, kaverit – arvostanko ja näytänkö arjessa, sanonko?
Harrastukset, oma aika – miten balanssi, kaikkeen muuhun, rosoako?
Koti, kenties auto, ehkä kesämökki, miten muu omaisuus – vapautus vai taakka?
Yrittäminen, liiketoiminta, riskit, mahdollisuudet – yksin vai yhdessä?

Unelmat – miten muovaamme haavekuvistamme tavoitteiden kautta totta?
Elämä, kaikkine mausteineen ja kokemuksineen – risainen, rakas, haastava, omakohtainen?

Elämme aikaa, joka on saamaan aikaan uskomattoman kiintoisaa, mielenkiintoista ja mukaansatempaavaa; toisaalta hektistä, epävarmaa ja osin raastavaa. Muutoksessa kohtaamme vahvuutemme ja heikkoutemme. Missä asioissa haluan määrätä itse asioistani, missä haluan liittyä laajempaan yhteisöön, joka tukee ja turvaa, kun en itse pysty, jaksa tai kykene?

Tässä elämän turvaamisessa ollaan vakuuttamisen ytimessä. Kuinka varautua siihen, jos (kun?) jotakin sattuu? Missä määrin kannan vastuun itse, missä määrin jaan vastuuta kumppanille kannettavaksi. Logiikka on sama kuin aikoinaan paloapuyhdistyksillä.

Siinä, missä nykymuotoisen vakuuttamisen juuret ovat tulipaloihin varautumisessa, tänä päivänä vakuuttaminen kattaa käytännössä koko elämän kirjon. Varautuminen tilanteisiin, joissa oman elämän ankkurit irtoavat pohjasta liittyvät terveyteen ja hyvinvointiin, läheisiimme, liiketoimintaan eri toimialoilla sekä elämämme aikana kertyneen omaisuuden vakuuttamiseen. Varautumisen ja unelmien mahdollistamisen rinnalla kulkevat erilaiset säästämisen ja sijoittamisen ratkaisut.

Mitä on olla ytimessä?

Ydin on sinulle merkitykselliset asiat. Meidän tehtävämme on oppia ymmärtämään sinulle tärkeimpien asioiden merkitys ja erilaisten elämän moninaisuuteen liittyvien tilanteiden mahdollisuudet ja uhkat. Asiantuntijoina meidän vastuumme on kuunnella sinua ja rakentaa kanssasi juuri sinulle sopivat ratkaisut. Taustalla on äly, ymmärrys ja näkemyksellisyys. Kohtaamisen tunne.

Voit myös ottaa vastuun asioiden hoitamisesta itse. Verkon, mobiilin ja digitalisaation mahdollisuudet ovat huikeat, tulevaisuudesta puhumattakaan! Tai kenties sinulle sopiva yhteistyön malli on jaettu vastuu eli yhdistelmä omasta vastuutasi ja meidän tavastamme kulkea rinnallasi.

Ydin on elämää. Ydin on turvaa. Me kutsumme sitä elämänturvaksi. Se on jokaiselle erilainen. Yhdessä teemme siitä sinun ja läheistesi näköisen.

Sebastian Siukonen
Liiketoimintajohtaja
LähiTapiola Keski-Suomi