Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola käynnistää Suomessa täysin uudenlaisen älyhenkivakuutus-pilotin

27.5.2015 -

LähiTapiola käynnistää kesäkuussa Suomessa täysin uudenlaisen älyhenkivakuutus-pilotin. Sen tarkoituksena on selvittää, miten hyvinvointipalvelut voidaan liittää osaksi henkivakuutusta. Pilotissa asiakas saa käyttöönsä aktiivisuusrannekkeen sekä sähköisen terveystarkastuksen ja -valmennuksen.

Älyhenkivakuutus-pilotin tarkoituksena on saada suomalaiset voimaan paremmin. Kyseessä on kokeilu, jonka aikana testataan, miten ihmiset sitoutuvat edistämään hyvinvointiaan, ja millaiset edut heitä siihen kannustavat.

LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön toimitusjohtajan Minna Kohmon mukaan LähiTapiolan tarkoituksena on muuttaa rooliaan, ja vaikuttaa suomalaisten hyvinvointiin.

Vastaavaa kehitystä tapahtuu jo maailmalla. Jo nyt useat vakuutusyhtiöt tarjoavat asiakkailleen ohjelmia, jotka kannustavat asiakkaita pitämään huolta omasta terveydestään.

”Suomalaisten terveydessä on tapahtunut dramaattisia muutoksia. Kärjistäen voisi sanoa, että aiemmin suomalaisia uhkasivat erilaiset tartuntataudit, nykyään taas elämäntavat. Pienetkin muutokset arjessa vaikuttavat valtavasti ihmisten terveyteen - ja juuri tähän haluamme asiakkaitamme kannustaa.”

Terveyden hoitaminen on halvempaa kuin sairauden hoito

Terveys ja hyvinvointi eivät ole pelkkää liiketoimintaa – niillä on suuri merkitys koko yhteiskunnan kannalta. Tosiasia on, että ennaltaehkäiseminen on halvempaa kuin sairauden hoitaminen.

”Vakuutusyhtiöiden perustehtävän, asiakkaiden riskien vakuuttamisen ja niihin liittyvien korvausten maksamisen lisäksi, haluamme olla kehittämässä hoitoketjun alkupäätä – ennakointia ja hyvinvoinnin luomista”, Kohmo kertoo muutoksesta.

”Pilotin tarkoituksena on testata uusia asioita ja kuunnella asiakkaitamme. Haluamme tietää, miten aktiivisuuden seuranta vaikuttaa ihmisten hyvinvointiin? Koska tämänkaltainen malli on Suomessa uusi, haluamme kuulla asiakkaidemme palautetta tarkasti. On myös aika kääntää keskustelua siihen, millaisia terveys- ja hyvinvointipalveluja ihmiset todella haluavat, ei vain palvelujen tuottamisen rakenteisiin”, Kohmo sanoo.

LähiTapiola kertoo uudesta avauksestaan keskiviikkona Helsingissä järjestettävässä, terveyspalvelujen tulevaisuutta pohtivassa Veroilla ja varoilla -seminaarissa.

Älyhenkivakuutus-pilotti tuodaan markkinoille kesäkuussa

LähiTapiolan älyhenkivakuutus-pilotti tuodaan markkinoille kesäkuussa pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Suomessa. Uusi älyhenkivakuutus-pilotti ei ole tarkoitettu vain himoliikkujille, vaan LähiTapiola haluaa tavoittaa myös ne suomalaiset, jotka tarvitsisivat eniten tukea terveytensä edistämiseksi.

LähiTapiolan teettämän tutkimuksen mukaan terveyden ylläpitäminen ja edistäminen kiinnostaa yhä useampaa suomalaista. Unensa laatua ja päiväaktiivisuuttaan on kiinnostunut mittaamaan joka kolmas suomalainen. Esimerkiksi unen laatu ja arkiliikunta ovat asioita, jotka vaikuttavat suoraan terveyteen. Näitä terveyden perustekijöitä voi jo nyt seurata, ja niihin voi vaikuttaa erilaisten valmennusten ja applikaatioiden avulla.

”Pilotissa ihmiset tekevät ensin sähköisen terveystarkastuksen. Sen kautta jokainen saa tietoa, miten elämäntavat vaikuttavat sairastumisriskiin ja elinikään. Jokainen saa käyttöönsä myös sähköisen terveysvalmennuksen, sekä liikkumista, nukkumista ja aktiivisuutta mittaavan aktiivisuusrannekkeen ja tähän liittyvän palvelun käyttöoikeuden.”

Sähköisen terveystarkastuksen ja - valmennuksen palvelun tuottaa Kustannus Oy Duodecim. Polar Loop -aktiivisuusrannekkeen ja siihen liittyvän Polar Flow -palvelun tuottaa Polar Electro Finland Oy.

LähiTapiolan teettämän tutkimuksen mukaan suomalaiset suhtautuvat terveystietojensa luovuttamiseen kaksijakoisesti. ”Tämän vuoksi haluamme lisää tietoa siitä, miten suomalaiset suhtautuvat asiaan. Keräämme pilotin aikana tietoa käyttöömme vain kokonaisdatana, eli keskitymme katsomaan, onko aktiivisuuden mittaamisesta tai terveysvalmennuksesta hyötyä pilottiin osallistuneille. Emme kerää ihmisten yksilöllisiä tietoja käyttöömme”, Kohmo sanoo.

Minna Kohmon mukaan pilotissa halutaan kiinnittää ihmisten huomio paitsi päivittäiseen hyvinvointiinsa, mutta myös oikeanlaiseen henkilöturvaan. ”Suomessa ihmiset vakuuttavat hyvin omaisuutensa, mutta eivät itseään. Hyvinvointipilotissa jokaisen asiakkaan henkivakuutusturva käydään läpi, ja hänelle valitaan sopiva vakuutus työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle.”

Lisätiedot:
Minna Kohmo
Toimitusjohtaja
LähiTapiola Henkiyhtiö
050 556 6507

Ville Niiranen
Chief underwriter
LähiTapiola Henkiyhtiö
050 572 0927