Perusturva Så här tar du i bruk tjänsterna för Smart livförsäkring

På dessa sidor hittar du anvisningar om hur du tar i bruk tjänsterna för Smart livförsäkring och får ut det bästa möjliga ur din försäkring.

Mobilapplikation för Smart livförsäkring

Mobilapplikationen samlar ihop tjänsterna för Smart livförsäkring Du kan följa de delområden för hälsa och välbefinnande som är viktiga för dig, såsom sömn, steg, motion, vikt och blodtryck. Du får också information om nya tjänster och du kan göra Duodecims elektroniska hälsokontroll.

Hur fås mobilapplikationen i bruk?

När du har tecknat en Smart livförsäkring, får du inom ett par dagar en inbjudan till din e-post till att använda mobilapplikationen för Smart livförsäkring. Ladda ner applikationen via butiken i din mobiltelefon. Applikationen finns för Android, Windows och iOS-telefoner.

Följ anvisningarna i den inbjudan du får till din e-post och ta i bruk mobilapplikationen. Har du inte fått ett e-postmeddelande, kontrollera också mappen skräppost, för ibland hamnar meddelanden dit.

Mobilapplikationen produceras av Mobile Wellness Solutions MWS Oy (Wellmo).

Mobilapplikationen samlar in information om välbefinnande

Du hittar LokalTapiolas serviceutbud i mobilapplikationen, där du kan

  • göra Duodecims elektroniska hälsokontroll
  • beställa mätapparater
  • dra nytta av de förmåner våra samarbetspartners erbjuder
  • LokalTapiolas nättjänst

Det lönar sig att regelbundet följa applikationen eftersom vi skickar dig information om välbefinnande och om aktuella förmåner till meddelande-delen.

I mobilapplikationen hittar du också mätare, med vilka du kan följa din aktivitet och ditt hälsotillstånd. Du kan själv välja, vilka delområden du börjar följa. Du kan t.ex. välja vikt, steg, sömn eller blodtryck. Du kan föra in uppgifterna manuellt eller om du har en mätapparat i din användning förs en del av uppgifterna över via apparaten.

Du får tillgång till mätarna i inställningen av Mätare.