Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Social- och hälsovårdsreformen föll vilket ökar oron för hälsovårdstjänsternas tillgänglighet – intresset för hälsoförsäkringar ökar

8.3.2019 - Terveys

Social- och hälsoreformen föll vilket ledde till att statsminister Juha Sipilä lämnade regeringens avskedsansökan till presidenten. Att reformen inte blev av ökar finländarnas, och särskilt de personers som bor i glesbygden, oro för hur lätt det nu kommer att vara att få hälsovårdstjänster.

Finländarna vill att man säkert ska få vård när det behövs. Särskilt de som har ett långt avstånd till social-och hälsovårdscenter har hittat fördelarna med distansläkartjänster. Läkarna vid LokalTapiolas tjänst HälsoHjälpen kan på distans sköta upp till 70 procent av fallen.

- Vid behov får LokalTapiolas hälsoförsäkringskunder alltid snabbt högklassig vård dygnet runt. Med Hjälp av applikationen HälsoHjälpen får man kontakt med en läkare eller sjukskötare oberoende av var i Finland man bor, säger Harri Aho som är utvecklingsdirektör vid LokalTapiola.

LokalTapiolas mål är en stark offentlig hälsovårdssektor som kompletteras av den privata sektorn. En försäkring gör det möjligt för kunderna att snabbt få behövlig vård.

- Äkta valfrihet är att patienten kan välja mellan olika alternativ. Sådana alternativ finns till exempel i hälsoförsäkringen som ökat i popularitet, säger Aho.

LokalTapiola har lanserat en ny typ av hälsoförsäkring som man får utan hälsodeklaration och som inte har en övre åldersgräns.

HälsoHjälpen hjälper dig varje dag