Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

LokalTapiola blir huvudsamarbetspartner för Bollförbundet

4.12.2018 - Hälsa

Finlands Bollförbund och projektet Sukupolvien Unelma som publicerades tisdagen den 4 december får en ny huvudsamarbetspartner i och med det fyraåriga samarbetsavtalet med LokalTapiola.

LokalTapiola betonar den lokala förankringen i sin verksamhet och har redan en längre tid understött både kultur- och idrottsverksamhet. I och med detta avtal är LokalTapiola med i den finländska fotbollen på alla nivåer.

Sukupolvien Unelma (”Generationernas dröm”) är mera än bara ett försök att uppnå drömmen om att få spela i de stora fotbollsmästerskapen och via LokalTapiola betonas framför allt dess betydelse på gräsrotsnivå, där det är viktigare att röra på sig och att spela än att uppnå tävlingsframgångar.

- Vi vill för vår del vara med och främja barns och ungdomars idrottande och stöda fotbollsintresset för så många unga som möjligt. Med tanke på samhällsansvaret är föreningsverksamheten en av de bästa barnskyddsåtgärderna för att stöda familjer, säger Olli-Pekka Pohjanmäki.

Bollförbundet ser LokalTapiola som ett starkt tillägg för hela den finländska fotbollsfamiljen.

- I detta avtal betonas uttryckligen att fotboll är mera än bara de stora rubrikerna i sportnyheterna. Vi är mycket nöjda över att få med den starka regionala aktören LokalTapiola som stöd för den finländska fotbollen på alla nivåer. Den regionala aspekten går fint hand i hand även med de centrala teman för utvecklingsprojektet Föreningarnas Bollförbund, säger Mikko Varis, som är försäljnings- och marknadsföringschef för Bollförbundet.

Läs mer om LokalTapiolas samhällsansvar här.