Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

"Jag måste ha haft en skyddsängel med mig" – läs Jaakkos berättelse

16.11.2018 - Terveys

Jaakko från Savonlinna berättar att han ibland pessimistiskt hade tänkt att då allt gått bra så länge, skulle livets pendel nog snart svänga tillbaka, och han skulle hamna på botten igen.

- En tisdagskväll hade jag kommit hem från jobbet och satt i soffan och tittade på tians nyheter. Det följande som jag minns var att jag fördes på bår någonstans.

Det var redan fråga om ett andra anfall och läkarna kunde inte säga vad det berodde på. Till följd av dessa anfall förlorade han dock sitt körkort, först för tre månader och sedan för ett helt år. Jaakko retade sig mest på billösheten som försvårade hans arbetande.

- Några månader senare jobbade jag på en ungdomskväll och följande jag minns är ambulansfärden till sjukhuset. De sade att jag hade slagit huvudet ganska illa.

Diagnosen blev epilepsi. Lyckligtvis hade Jaakko en försäkring som tryggar lång sjukledighet, vilket gjorde att hans inkomster knappt föll under den tiden. Vanligtvis betalar arbetsgivaren lön för endast några månader under sjukledigheten.

- Jag tror nog att jag hade en skyddsängel vid min sida, eftersom jag inte slog huvudet värre. Med tanke på vad som skulle ha kunnat hända, så har jag nog haft tur.

Se Jaakkos berättelse här:

Trygga det viktigaste men glöm inte en: Dig själv

Är någon beroende av din inkomst? Har du någon gång tänkt, hur dina närmaste skulle klara sig ekonomiskt, om något skulle hända dig?

Läs mer