Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten
 • 40 procent av lantbruksföretagarna är oroliga för brandsäkerheten på sin gård - Nästan var tredje har släckt en brand

  15.4.2021 | Lant- och skogsbruk

  Av de finländska lantbrukarna är 40 procent oroliga för brandsäkerheten på gården och var tionde lantbrukare klagar på att de inte har tid att sätta sig in i brandsäkerhetsfrågor, framgår av enkäten som LokalTapiola låtit utföra. Lantbruksbränderna syns både i skadestatistiken men också i lantbrukarnas berättelser eftersom nästan var tredje har varit med och släckt en lantbruksbrand.

 • LokalTapiola Skadebolags och LokalTapiola Livbolags bolagsstämmor 4.5.2021

  12.4.2021 | Ekonomi

  LokalTapiola Ömsesidigt Försäkringsbolags och LokalTapiola Ömsesidigt Livförsäkringsbolags ordinarie bolagsstämmor hålls tisdagen 4.5.2021 på LokalTapiola-gruppens huvudkontor på adressen Norrskensgränden 1, Esbo.

 • Ut på en cykeltur? Dessa risksituationer för cyklister kommer du kanske inte att tänka på

  12.4.2021 | Säkerhet

  Cykelhandeln har varit livlig under coronatiden. Det har blivit allt vanligare med elcyklar och även gamla cyklar plockas fram ur förråden när våren kommer. Cykling är en motionsform i medvind, men vi vet förvånansvärt lite om de olyckor som cyklisterna råkar ut för. Forskare lyfter ett varningsfinger för att om vi inte är medvetna om alla risker i anslutning till cykling så kan vi inte heller förbereda oss för olyckor.  Se nedan i vilka situationer olycksfall ofta inträffar, så kan du se upp för dem.

 • Paloautot pihamaalla.

  Mardrömmen var nära på boskapsgården: ”Lyckligtvis var vi i ladugården när det började brinna”

  7.4.2021 | Lant- och skogsbruk

  När vi redan en gång fick branden släckt och den genast flammade upp igen, började Veijo Niemi på Arvola gård i Ähtäri, bli full av farhågor och pulsen ökade. Jag tänkte att månne jag i tid hinner få branden släckt i väggen i ladugården som är full av djur. När brandkåren kom fram hade väggen som antänts av reservkraftsgeneratorn just och just släckts med hjälp av en kofot och en vattenslang.

 • Skulle du klara av att hjälpa vid en olycka? ”Redan att tillkalla hjälp är första hjälpen”

  6.4.2021 | Säkerhet

  LokalTapiolas enkät visar att cirka var femte finländare har hjälpt andra på en olycksfallsplats och nästan lika många har fått hjälp. Enligt experten på första hjälpen kan det hända att vi underskattar oss som hjälpare men redan små gärningar kan rädda liv. När man vet vilken säkerhetsutrustning man har i bilen går det snabbare att handla vid överraskande situationer.

 • Enkät: Coronan har inte påverkat finländarnas åsikter om vad som gör en arbetsgivare lockande

  31.3.2021 | Arbetsliv

  Enligt enkäten Vardagsgranskning som LokalTapiola beställt av Kantar TNS har coronan inte påverkat finländarnas åsikter om vad som gör en arbetsgivare lockande. Enligt finländarna är det särskilt lönen, en bra arbetsatmosfär och platsen där arbetet utförs som avgör hur lockande en arbetsgivare är. Experten bedömer att bilden av arbetsgivarens ansvar och hållbarhet samt att arbetsgivaren har samma värdegrund som arbetstagaren kan ha en större betydelse i framtiden.

 • Däckbyte på kommande? Så här kan du undvika skador, stölder och brandrisker

  29.3.2021 | Säkerhet

  När vädret blir varmare börjar man byta friktions- och dubbdäcken till sommardäck. Det inträffar ibland fel vid byte av däck, vilket kan leda till skråmor eller till och med farosituationer på vägarna. När du förvarar däcken ska du också beakta risken för stölder och eldsvådor.

 • Laddningar, batterier, pris... Dessa saker gör oss betänksamma vid köp av elbil

  24.3.2021 | Säkerhet

  Antalet laddningsbara bilar har ökat snabbt på vägarna i Finland, men många faktorer bromsar övergången till elbilism. Laddningsmöjligheter, priset på bilarna och till exempel lämpligheten för de finländska förhållanden fanns högst på listan i enkäten, där man utredde vad man borde tänka på när man köper en elbil. Ny teknik väcker alltid frågor så information behövs, säger experten.

Ladda mer