Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Nyland: Säkerheten på Ensi- ja Turvakotien liittos kurscentrum Sopukka har förbättras genom en donation av LokalTapiola.

21.2.2021 - Ekonomi

I slutet av 2019 fick Ensi- ja Turvakotien liitto en donation på 50.000 e av LokalTapiola Nyland och LokalTapiola Skadeförsäkring för att förbättra säkerheten och reparera sitt kurscenter Sopukka i Västerskog i Sibbo.

Säkerhet, hälsa och ekonomi är ledorden i livtrygghetsbolagets LokalTapiola Nylands verksamhet. Samma tema finns även i Förbundet för mödra- och skyddshems verksamhet.

Förbundet har med den donation de fick förbättrat kurscentret Sopukkas trivsel och höjt säkerhetsnivån samt gjort förbättringar på byggnadsparken som ska förhindra framtida skador. Kurscentret besöks av många barnfamiljer och förbättringarna är gjorda med hänsyn till dem.

Genom att glasa in terrassen vid huvudbyggnaden förbättrade man både säkerheten och trivsel. Terrassen är i användning en längre tid av året och här kan barnen tryggt leka samtidigt som risken för att falla från den minimerades. Även utemöblerna hålls i bättre skick än ifall de skulle ha stått utomhus.

I den tidigare ateljén och nuvarande föreläsningsutrymmet har fått en förbättrad ventilation och likaså fick utrymmet för smågruppsarbete, Ritvas ria, en helt ny ventilation och värmepump. Den förbättrade inomhusluften inverkar direkt på trivseln och ger fler möjligheter att använda utrymmena.

I inkvarteringsutrymmena förbättrade man isoleringen kring vattenrören för att minska risken för frusna vattenrör och skador till följd av det.
Utöver dessa reparationer och förbättringar har det installerats familjevänliga ledstänger till entrén och andra trappor.

Den riksomfattande barnskyddsorganisationen Förbundet för mödra- och skyddshem hjälper barn och familjer som lever under svåra och otrygga omständigheter samt förebygger familjevåld. Förbundet fungerar som en centralorganisation för 31 medlemsföreningar.
Medlemsföreningarna runt om i Finland driver 10 mödrahem, 6 mödrahem som är specialiserade på behandling av missbruksproblem, samt 17 skyddshem. En del av föreningarna koncentrerar sig på öppenvårdstjänster. Medlemsföreningarnas tjänster används årligen av fler än 12 000 personer av vilka cirka 4 000 är barn. På kurscentret Sopukka ordnas kurser, läger och utbildningstillställningar.

LokalTapiola Nyland är ett lokalt ömsesidigt försäkringsbolag och en del av LokalTapiola-gruppen. En del av LokalTapiola Nylands positiva resultat riktas och doneras att befrämja allmännyttig verksamhet på bolagets verksamhetsområde.

Tilläggsuppgifter:
Christoffer Wickholm, marknadsföringschef, LokalTapiola Nyland, 040-500 6030, christoffer.wickholm(a)lahitapiola.fi