Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Finansinspektionen godkände LokalTapiolas köp av fondbolaget Seligson & Co

29.9.2020 - Ekonomi

I augusti berättade LokalTapiola-gruppen att gruppen köper fondbolaget Seligson & Co för att stärka sina tjänster inom långsiktigt sparande och placerande. Finansinspektionen har godkänt företagsaffären. Seligson & Co fortsätter sin verksamhet såsom tidigare.

- Vi satsar stort på våra ekonomiska tjänster för att stärka våra nuvarande och framtida kunders ekonomiska livstrygghet. Företagsaffären har väckt intresse vilket stärker vår uppfattning att vi framöver kan erbjuda båda bolagens kunder intressanta och konkurrenskraftiga alternativ för långsiktigt sparande och placerande, säger direktör Samu Anttila vid LokalTapiola.

Efter företagsaffären fortsätter Seligson & Co som erbjuder tjänster till privatkunder och institutioner med sin fond- och kapitalförvaltingsverksamhet i likhet med tidigare och affären har ingen inverkan på bolagets kunder eller personal. Bolagets placeringsfonder fortsätter verksamheten såsom tidigare och det blir till exempel inga ändringar i arvoden och provisioner.

- Seligson & Co är ett utmärkt komplement till våra nuvarande tjänster för långsiktigt sparande och placerande. Vi kommer att bevara bolagets unika verksamhetsmodell och starka varumärke även i framtiden, säger Anttila.

Seligson & Co förvaltar cirka två miljarder euro i sina fonder. Antalet anställda är cirka 30. LokalTapiola har varit en långvarig minoritetsägare och samarbetspartner med ett ägande på cirka 40 %. I affären säljer personerna som är delägare och samtidigt huvudägare sina innehav till LokalTapiola.

LokalTapiola-gruppen erbjuder sina kunder prisbelönta kapitalförvaltningstjänster. LokalTapiola förvaltar placeringstillgångar på över 10 miljarder euro.

Bekanta dig med våra tjänster för placerande och sparande

Som vår kund kan du placera dina pengar i objekt vi själv tror på och placerar i. Det internationella ratingföretaget Lipper valde oss till Nordens bästa kapitalförvaltare år 2020 i kategorin små bolag.

Läs mera