Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

LokalTapiola Private Banking fortsättningsvis etta inom privatbanktjänster – personlig betjäning och transparenta tjänster bidrog till att bolaget kunde hålla förstaplatsen

17.8.2020 - Talous

Personlig betjäning hjälpte LokalTapiola Private Banking till en förstaplats för andra året i rad. LokalTapiola Private Banking delade förstaplatsen vid en jämförelse av förhållandet mellan pris och kvalitet inom privatbanktjänster.

Kvaliteten på privatbankernas tjänster har åter rangordnats. I undersökningen Private Banking 2020 bedömde placerarna att LokalTapiola Private Bankings tjänster räcker till en delad förstaplats i en jämförelse av förhållandet mellan pris och kvalitet. Även i den förra undersökningen år 2018 var LokalTapiola etta vad gäller förhållandet mellan pris och kvalitet. I undersökningen bedömdes 20 olika delområden och LokalTapiola Private Banking var bäst inom 16 av dem.

- Enligt kunderna är våra styrkor personlig betjäning och förmåga att i olika situationer handla i kundernas intresse före bolagets. I rollen av ett bolag som ägs av kunderna är det naturligt att vår betjäningsmodell är transparent vad gäller till exempel kostnaderna för våra tjänster och att vi berättar öppet för kunderna om de risker placeringar innebär. Det här uppskattades även i jämförelsen, säger direktör Samu Anttila vid LokalTapiola Livbolag.

LokalTapiola-gruppen har byggt upp sin privatbanktjänst under många år och utvecklat den kontinuerligt utifrån kundernas respons.

- Det är fint att vi var etta inom alla delområden vad gäller rapporteringen. Att berätta öppet om kostnaderna för kunderna är mycket viktigt och vi har satsat en hel del på rapporteringen. Det är även viktigt att kunderna upplever att vi är anträffbara och har tid att granska kundernas ekonomi som en helhet, säger Anttila.

Privatbanktjänster är i princip riktade till placerare som är förmögnare än genomsnittet och vill ha en kapitalförvaltningsexperts synpunkter på placeringsbeslut eller få tjänster för diskretionär kapitalförvaltning. Till skillnad från de andra privatbankerna i jämförelsen räcker det med en betydligt mindre portfölj i LokalTapiola. Det räcker med placeringstillgångar på 100 000 euro för att bli privatbankkund i LokalTapiola medan de flesta andra tjänsteleverantörerna kräver att kunden har placeringstillgångar på 200 000 – 500 000 euro.

- Som ett kundägt bolag vill vi att våra privatbanktjänster ska vara tillgängliga för så många som möjligt och tack vare vårt landsomfattande nätverk kan vi erbjuda privatbanktjänster runtom i Finland, säger Anttila.

Undersökningen Private Banking 2020 besvarades av 476 medlemmar i Osakesäästäjät vilka använder privatbanktjänster. Undersökningen planerades och gjordes av Sanamanteri. Undersökningsresultaten presenterades i tidningen Viisas Raha 5/2020

Bekanta dig med LokalTapiola Private Bankings tjänster här.

Bekanta dig med våra tjänster för placerande och sparande

Som vår kund kan du placera dina pengar i objekt vi själv tror på och placerar i. Det internationella ratingföretaget Lipper valde oss till Nordens bästa kapitalförvaltare år 2020 i kategorin små bolag.

Läs mera