Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Olympiastadion öppnar för allmänheten i augusti – LokalTapiola satsar på motion för alla

7.8.2020 - Hälsa

I rollen av Olympiastadions huvudsamarbetspartner är LokalTapiola med och bevarar en viktig del av finsk idrottshistoria och främjar finländarnas intresse för idrott, motion och kultur.

- Efter flera års väntan är det i augusti äntligen dags att öppna och inviga den nya Olympiastadion. I rollen av huvudsamarbetspartner vill vi på ett mångsidigt sätt främja och understöda finländarnas intresse för idrott, motion och kultur. Som en kundägd bolagsgrupp är vi lokalt närvarande i kundernas livsmiljö för att främja en ansvarsfull och hållbar verksamhet enligt våra värden i hela Finland, säger LokalTapiolas chefdirektör Juha Koponen.

LokalTapiola har sedan år 2018 varit Olympiastadions huvudsamarbetspartner och understött moderniseringen av den historiskt betydelsefulla byggnaden och dess lokaler. LokalTapiola är namnsponsor för Olympiastadions nya underjordiska motionslokaler vilka både idrottsföreningar och motionärer kan använda. De moderna lokaliteterna omfattar bland annat en 400 meter lång underjordisk idrottsbana. Även säkerheten på den nya Olympiastadion har moderniserats.

- Stadion är en plats för möten och gemensamma upplevelser. Livstrygghetsbolaget LokalTapiola är en naturlig partner för Olympiastadion, bland annat eftersom gruppen under olika årtionden varit en representant för trygghet, hälsa och ekonomi för finländarna med vilka man tillsammans upplevt mycket och med äkta känsla, säger Olympiastadions chef Ari Kuokkanen.

Öppnandet och invigningen av Olympiastadion sänds direkt i TV på Nelonen och i Ruutu på lördagen 22.8.2020. Direkt efter invigningen i TV är det möjligt att gratis besöka Olympiastadion.

Bild: Wellu Hämäläinen