Gå rakt till innehåll Gå rakt till sidfoten

Enkel välgörenhet med vardagsaktiviteter

25.11.2019 - Terveys

En stor del av finländarna deltar i välgörenhet i någon form. Det finns många möjligheter och objekt, men hur skulle det vara att samla in pengar för ett välgörenhetsobjekt med din vardagsaktivitet? LokalTapiola gör välgörenhet till en del av sina kunders vardagsliv för att tröskeln att börja skulle vara låg. Gör gott för andra är en annan slags välgörenhetstjänst - du deltar i välgörenhetsarbetet genom att främja ditt välbefinnande. I välgörenhetsutmaningarna uppmuntrar man till användning av mätare, med vilka du kan följa ditt välbefinnande i vardagen. Det belopp som samlas in under utmaningen kommer LokalTapiola att donera till en välgörenhetsorganisation.

- Vi anser att livstryggheten hör till alla och vi vill göra vår del för en bättre vardag. Responsen från dem som deltagit i utmaningarna har varit utmärkt, nästan alla har upplevt att det har varit lätt att delta. Vi vill att våra kunder ska kunna delta och påverka på ett enkelt och konkret sätt, säger LokalTapiolas specialist Heli Neuvonen.

Under en utmaning ifjol insamlades 1 330 euro till FRK:s De ungas skyddshus. Med hjälp av detta kunde man erbjuda 133 ungdomar en trygg start på dagen i form av en frukost. Dessutom har vi genom andra utmaningar stött bland annat Cancerstiftelsen och Finlands naturskyddsförbund.

- Gör gott för andra är ett intressant koncept och det svarar bra på givarnas önskemål: det måste vara enkelt att göra gott. Utmaningarna motiverar och sporrar dig att arbeta för viktiga saker. Och det bästa av allt är att man själv blir på gott humör av välgörenhet, säger Anna Laurinsilta på Finlands Röda Kors.

Gör gott för andra är en del av HyvinvointiHelppi, som är en välbefinnandetjänst som LokalTapiola har utvecklat. HyvinvointiHelppi kan anslutas till livförsäkring, invaliditetsförsäkring eller försäkring för allvarlig sjukdom. Syftet med tjänsten är att öka våra kunders välbefinnande, eftersom redan små gärningar i vardagen främjar hälsan. Läs mer om HyvinvointiHelppi.

Vi vill att våra kunder ska hålla sig friska och funktionsdugliga så länge som möjligt, därför erbjuder vi dem metoder för att främja detta. Det är till allas fördel att våra kunder mår bra, konstaterar Neuvonen.

Vi kommer att ordna välgörenhetsutmaningar ännu mera regelbundet i framtiden, eftersom de har visat sig motivera kunderna till sundare levnadsvanor. De som använder HyvinvointiHelppi har också möjlighet att påverka valet av välgörenhetsorganisationer som de tycker är viktiga. Välgörenhetsutmaningarna och de övriga välbefinnandetjänsterna hittar du i delen HyvinvointiHelppi i applikationen HälsoHjälpen.

Välgörenhetsorganisationerna är också nöjda med välgörenhetsutmaningarna: ”Tack för att ni deltar i utmaningarna och gör gott för andra. Ta samtidigt även hand om er själva!” tackar Laurinsilta.

Trygga det viktigaste men glöm inte en: Dig själv

Är någon beroende av din inkomst? Har du någon gång tänkt, hur dina närmaste skulle klara sig ekonomiskt, om något skulle hända dig?

Läs mer