-
Suomen paras varainhoitaja vastuullisessa sijoittamisessa -
Maailman helpoin tapa vaikuttaa?
Vastuullinen sijoittaminen LähiTapiola Varainhoidossa
Sijoittamalla vastuullisesti olet mukana vaikuttamassa kestävämpään tulevaisuuteen lähellä ja kaukana. Vastuullisuus ei tarkoita sijoitustuotoista tinkimistä, vaan se on osa riskienhallintaa ja voi mahdollistaa tuottokehityksen pitkällä aikavälillä.
Kuvat: Pata Degerman - Expedition Greenland 2019 -hanke ilmastonmuutoksen vaikutuksista, yhteistyössä LähiTapiola.
Vastuullinen sijoittaminen (ESG)
- ESG tulee sanoista Environmental, Social ja Governance. Vastuullinen sijoittaja huomioi ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintotapaan liittyvät tekijät sijoituspäätöksiä tehdessään.
- Sijoittamalla vastuullisesti olet mukana vaikuttamassa kestävämpään tulevaisuuteen sekä lähiympäristössäsi että maailmanlaajuisesti – tuotoista tinkimättä. Vastuullisuuden huomioiminen sijoituspäätöksissä on osa riskienhallintaa.
- LähiTapiola Varainhoito on sitoutunut noudattamaan YK:n tukemia vastuullisen sijoittamisen periaatteita jo vuodesta 2010 lähtien.
- Teemme sijoituskohteista ja rahastokumppaneista oman vastuullisuusanalyysin ja -luokituksen. Lisäksi hyödynnämme ulkopuolista informaatiota.
-
Katso myös:
Tapamme sijoittaa vastuullisesti (pdf)
Vastuullisen sijoittamisen periaatteet (pdf)
Vastuullisuus kiinteistösijoituksissa
Läpinäkyvyys
- Vastuullinen sijoittaja raportoi läpinäkyvästi vastuullisuusteoistaan sekä sijoitusten positiivisista ja negatiivisista vaikutuksista.
- Tarjoamme asiakkaille ajantasaista tietoa sijoitusten vastuullisuuteen liittyvistä riskeistä ja mahdollisuuksista. Kehitämme raportointia jatkuvasti tarjotaksemme mahdollisimman tarkan ja monipuolisen kuvan sijoitusten vastuullisuudesta.
- Raportoimme vastuullisuuden toteutumisesta vuosiraportissa sekä YK:n tukemien vastuullisen sijoittamisen periaatteiden eli PRI:n mukaisesti.
-
Katso myös:
Vastuullisen sijoittamisen vuosiraportti (pdf)
Vastaukset PRI:lle (pdf)
PRI:n arvioraportti (pdf)
Rahastojen hiilijalanjälkiraportti (pdf)
Rahastojen vastuullisuuskatsaukset
Aktiivinen omistajuus
- Vastuullinen sijoittaja toimii aktiivisena omistajana ja vaikuttaa sijoituskohteisiin esimerkiksi yhtiökokousten, yritystapaamisten ja vaikuttamisprojektien kautta.
- Vaikuttamisen tavoitteena on kannustaa yrityksiä raportoimaan avoimesti ESG-tekijöistä, hankkia tietoa oleellisista ESG-riskeistä ja -mahdollisuuksista sekä muuttaa yrityksen toimintatapoja kestävämpään suuntaan.
- LähiTapiola Varainhoidon salkunhoitajat tapaavat keskimäärin 600 yritystä vuodessa ja keskustelevat yritykselle oleellisista ja ajankohtaisista vastuullisuusasioista. Osallistumme LähiTapiola-rahastojen ja omaisuudenhoitoasiakkaiden valtuuttamina yhtiökokouksiin Suomessa ja proxy voting -palveluita hyödyntäen ulkomailla.
- Yhteistyössä kansainvälisten sijoittajien kanssa vaikutamme yrityksiin myös vaikuttamisprojektien kautta.
-
Katso myös:
Vastuullisen sijoittamisen vuosiraportti (pdf)
Omistajaohjauspolitiikka (pdf)
Vaikuttamisprojektit (pdf)
Yhtiökokoukset ja äänestyskäyttäytyminen Suomessa (pdf)
Yhtiökokoukset ja äänestyskäyttäytyminen ulkomailla vds.issgovernance.com-sivuilta
Vaikuttaminen yhdessä
- Vastuullinen sijoittaja vaikuttaa yhteiskunnallisiin päättäjiin ja muihin sidosryhmiin edistääkseen vastuullista sijoittamista ja kestävän kehityksen huomioimista tulevaisuuden lainsäädännössä, raportoinnissa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa.
- Vaikuttamalla yhdessä kansainvälisten sijoittajien ja muiden intressiryhmien kanssa voimme edistää kestävän kehityksen toteutumista maailmanlaajuisesti.
-
Katso myös:
Yhteistyöhankkeet (pdf)
Poissulkemiset
- Vastuullinen sijoittaminen voi johtaa siihen, että emme sijoita tiettyihin yrityksiin tai toimialoille.
- Poissulkemisella voimme välttää sijoittamisen sellaisiin yrityksiin, joiden toiminta ei vastaa kansainvälisiä normeja ja joiden toimintaan ei voida vaikuttaa aktiivisen omistajuuden keinoilla.
-
Katso myös:
Poissulkevat strategiat (pdf)
Poissuljetut yhtiöt (pdf)
Kestävä kehitys
- Kestävä kehitys on jatkuvaa yhteiskunnallista muutosta, jonka päämääränä on turvata nykyisille ja tuleville sukupolville hyvän elämän mahdollisuudet. Muutosta voidaan tarkastella maailmanlaajuisesti, alueellisesti ja paikallisesti. Kestävän kehityksen peruspilareita ovat ekologinen kestävyys, taloudellinen kestävyys sekä sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys.
- Pääteemoja, joihin haluamme sijoituksillamme vaikuttaa ovat ihmisen hyvinvointi, vesihuolto, puhdas energia ja teknologia, kestävät kaupunkiympäristöt sekä vastuulliset arvoketjut.
- Hyödynnämme sijoitustoiminnassamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita analyysimme tukena. Arvioimme yrityksen riskit ja mahdollisuudet kestävän kehityksen näkökulmasta.
- Kiinnitämme huomiota ilmastomuutokseen, jonka hillitseminen edellyttää päästöjen tuntuvaa ja pitkäjänteistä vähentämistä. Kannustamme yhtiöitä raportoimaan ilmastoriskeistään TCFD:n (Task Force on Climate-related Financial Disclosures) suositusten mukaisesti sekä asettamaan tavoitteita ympäristökuormansa vähentämiseksi.
-
Katso myös:
Vastuullisen sijoittamisen periaatteet (pdf)
Rahastojen hiilijalanjälkiraportti (pdf)
Rahastojen vastuullisuuskatsaukset
Ammattisijoittajat arvioivat LähiTapiolan Varainhoidon Suomen parhaaksi varainhoitajaksi vastuullisessa sijoittamisessa
(SFR-tutkimus 2018, 2019 ja 2020).
Kiitämme luottamuksesta!
Olemme paras varainhoitaja vastuullisessa sijoittamisessa!
Institutionaalisille sijoittajille suunnattu SFR-kyselytutkimus palkitsi LähiTapiola Varainhoidon jo kolmantena perättäisenä vuonna parhaana vastuullisen sijoittamisen varainhoitajana. LähiTapiola arvioitiin parhaaksi sekä vastuullisuuden integroinnissa sijoitusprosessiin että vastuullisuuden raportoinnissa.
Lue lisää LähiTapiola Varainhoidon palkinnosta
Vaikuta ilmastonmuutokseen sijoittamalla
LähiTapiola Vastuullinen Vaikuttajakorko ja Vastuullinen Ympäristö -sijoitusrahastot sopivat asiakkaille, jotka tavoittelevat sijoituksilleen tuottoa ja haluavat arjen valintojensa lisäksi vaikuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseen myös sijoittamalla.
Tutustu Vastuullinen Vaikuttajakorko ja Vastuullinen Ympäristö -rahastoihin