Mitä LähiTapiolan matkavakuutus korvaa terrori-iskun sattuessa?

Elämänturvayhtiönä haluamme pitää asiakkaistamme huolta kaikissa tilanteissa ja olemme sen vuoksi tehneet poikkeuspäätöksen siitä, mitä LähiTapiolan matkavakuutus korvaa terrori-iskun vuoksi.

Korvaamme lennon kotiin


Mikäli asiakkaamme haluaa poistua ennenaikaisesti kotiin, se on mahdollista. Korvaamme tässä terrori-iskun tilanteessa vakuutusehdoista poiketen ennenaikaiset lennot Suomeen. Ennenaikainen lento on mahdollista viikon ajalta.

Korvattavien lentokustannusten tai muiden matkalta paluun kustannusten tulee olla kohtuulliset. Matkustajavakuutuksesta korvataan lento Suomeen, mutta ei muita keskeytymiskuluja. Asiakkaan majoituksen on oltava sillä alueella, jossa terroriteko tapahtui.

Matkan peruuttamisen korvaaminen


Matkavakuutuksesta korvataan myös matkan peruuntumiskuluja, mikäli asiakkaalla on matka varattuna terrori-iskun tapahtumapaikalle viikon sisällä terrori-iskusta. Matka korvataan, jos oma matkanjärjestäjä tai lentoyhtiö ei korvaa peruttua matkaa tai matkaa ei voi siirtää tai kohdetta vaihtaa. Korvaamme tässä tapauksessa kaikki etukäteen maksetut lento- ja majoituskustannukset.

Matkalta myöhästymisen korvaaminen


Jos vakuutettu ei pääse poistumaan matkakohteestaan terrori-iskun jälkitutkinnan ja -toimenpiteiden vuoksi (esimerkiksi jos tiet on suljettu ja lentokentälle siirtyminen ei mahdollista), voidaan näissä tapauksissa poikkeuksellisesti korvata matkalta myöhästymisenä uusi matka kotimaahan.

Miten korvausta haetaan?


Korvaushakemuksen voi tehdä osoitteessa www.lahitapiola.fi/henkilo/hae-korvausta

Voit tiedustella matkan vaihtoa toiseen kohteeseen tai lentojen siirtoa myöhemmäksi suoraan lentoyhtiöltä tai matkanjärjestäjältä. Matkustusturvallisuudesta lisätietoa saa myös ulkoministeriöstä.

Lisätietoja:


Lisätietoja saat puhelimitse numerosta 09-453 3610 ma-pe klo 8-17.00. Myös LähiTapiolan matkahätäpalvelu palvelee vuorokauden ympäri akuuteissa hätätilanteissa numerossa +358 800 04531.